Renal Cancer

תוצאות מבטיחות למשלב Lenvatinib עם Pembrolizumab בחולים עם סרטן כליות גרורתי שהתקדם תחת טיפול אימונותרפי (מתוך כנס מטעם ה-IKCS)

מנתוני ביניים ממחקר בשלב II, אשר הוצגו במהלך כנס ה-International Kidney Cancer Symposium, עולה כי כשני שליש מהחולים עם RCC (Renal Cell Carcinoma) גרורתי, בהם תועדה התקדמות מחלה תחת טיפול אימונותרפי, תועדה תגובה למשלב מעכב VEGF, Lenvatinib (לנווימה), עם מעכב בקרה חיסונית, Pembrolizumab (קיטרודה).

מדגם המחקר כלל 33 חולים (גיל חציוני של 64 שנים, כ-75% גברים) עם אבחנה של RCC גרורתי ועדות להתקדמות תחת טיפול קודם כנגד PD-1/PD-L1. מבין אלו, 39% מהמשתתפים היו עם מחלה בסיכון חיובי, 55% היו בסיכון בינוני ו-6% עם מחלה בסיכון גרוע.

מרבית החולים קיבלו טיפול בעד שני משטרים קודמים וכ-75% קיבלו טיפול קודם במעכב VEGF. חציון משך טיפול קודם במעכבי PD-1/PD-L1 עמד על 7 חודשים. באשר לטיפול אימונותרפי קודם, כשליש מהחולים טופלו קודם לכן ב-Nivolumab (אופדיבו) בלבד, 21% טופלו ב-Ipilimumab (יירבוי) בשילוב עם Nivolumab ו-30% טופלו במשלב טיפול אימונותרפי עם מעכב טירוזין קינאז.

החוקרים מדווחים כי שיעורי התגובה הכוללים לטיפול ב-Lenvatinib עם Pembrolizumab עמדו על 61%. בסך הכול, תועדו 21 חולים עם תגובה חלקית (64%) לאורך תקופת המחקר וב-10 חולים נוספים (30%) תועדה מחלה יציבה; כמעט בכל החולים תועדה הקטנה מסוימת של נגעי המטרה.

המשלב של Lenvatinib עם Pembrolizumab הדגים פעילות מבטיחה כנגד גידול לאחר התקדמות תחת טיפול קודם במעכבי PD-1/PD-L1.

לאחר חציון של 74 חודשים, משך ההישרדות ללא-התקדמות עמד על 11.3 חודשים וחציון משך הטיפול הגיע לשבעה חודשים. מבין 21 החולים שהגיבו לטיפול, 16 עדיין המשיכו בטיפול.

החוקרים מציינים כי באופן כללי, תופעות הלוואי היו ניתנות לטיפול ולא תועדו סוגיות בטיחות חדשות. כמחצית מהמטופלים (55%) פיתחו אירועים חריגים בדרגה 3/4, חולה אחד מת עקב דימום ממערכת העיכול על-רקע הטיפול ו-39% חולים פיתחו אירועים חריגים בעלי עניין, כולל תת-פעילות של בלוטת התריס (18%), קוליטיס, פעילות יתר של בלוטת התריס ותגובות עוריות חמורות (6% כל אחת).

הפסקת טיפול ב-Lenvatinib תועדה ב-21% מהחולים ו-27% מהחולים נדרשו להפחתת מינון. באשר ל-Pembrolizumab, 18% הפסיקו את הטיפול בשל אירועים חריגים. תופעות הלוואי הנפוצות מכל דרגה (מעל 20%) כללו עייפות, שלשול, דיספוניה, סטומאטיטיס, בחילות, פרוטאינוריה, יתר לחץ דם, תסמונת ידיים-רגליים, פה יבש וירידה בתאבון.

מתוך כנס מטעם ה-IKCS

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה