Rheumatoid Arthritis

הנחיות בינלאומיות לטיפול ב-Spondyloarthritis תומכות בקביעת יעדים לטיפול (Annals of the Rheumatic Disease)

הנחיות עדכניות לטיפול ב-Axial Spondyloarthritis (SpA) ו-Peripheral Spondyloarthritis (PsA) כוללות המלצה בולטת יותר לטיפול ליעד של הפוגה, אך אחד המומחים בתחום חושש כי גישה זו תוביל לטיפול יתר. צוות משימה בינלאומי פרסם את ההמלצות בכתב העת Annals of the Rheumatic Diseases, המהוות עדכון להנחיות שפורסמו בשנת 2012.

המומחים מסבירים כי יעדי טיפול הוגדרו ל-SpA ו-PsA בשנת 2012, אך העדויות להמלצות אלו הן לא-ישירות. המלצות אלו נבחנו מחדש לאור תובנות חדשות בנושא, כאשר על-בסיס תוצאות סקירה שיטתית ודעות מומחים, צוות משימה שכלל ריאומטולוגים, רופאי עור ונציגי חולים פיתחו עדכון להמלצות משנת 2012.

צוות המשימה הנוכחי קבע סדרת המלצות לטיפול ב-PsA ו-SpA, כולל דלקת מפרקים פסוריאטית. הדיונים הנרחבים ביותר נגעו לשאלה אם יש מקום להעריך PsA על-בסיס מדדים חד-ממדדיים לתחומים שונים או מדדים רב-ממדדיים הכוללים מספר תחומים. שאלה זו לא נפתרה ועדיין מהווה נושא מחקר חשוב.

ישנה הסכמה רחבה, שכיום מבוססת יותר על עדויות בהשוואה לשנת 2012, כי מחלה בהפוגה/לא-פעילה, ולחילופין, מחלה בעלת פעילות נמוכה/מינימאלית, מהווים את היעד העיקרי לטיפול ב-PsA. עם פיתוח כלים להערכת חולים במסלול להשגת יעד זה, הומלץ על שימוש במדדי ASDAS (Ankylosing Spondylitis Disease Activity Score) להערכת SpA ומדד DAPSA (Disease Activity index for Psoriatic Arthritis) ו-MDA (Minimal Disease Activity) ל-PsA, אם כי לא כל המומחים תומכים בצעד זה. תהליכי קבלת החלטות משותפים בין הרופאים והחולים הם חיוניים לתהליך זה.

צוות המשימה הגדיר את יעד הטיפול ל-SpA כהפוגה או פעילות מחלה נמוכה ופיתחו תחום מחקר גדול לפיתוח נוסף של הנושא.

Annals of the Rheumatic Disease

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה