Rheumatoid Arthritis

השפעת טיפול תת-עורי ב-Tocilizumab בחולי דלקת מפרקים שגרונית על תפקודם בבית ובעבודה (Arthritis Res Ther)

במאמר שפורסם בכתב העת Arthritis Research & Therapy מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב חולים יפנים עם דלקת מפרקים שגרונית, טיפול ב- Tocilizumab (אקטמרה), בשילוב עם תרופות קלאסיות ממשפחת DMARD (Disease Modifying Anti-Rheumatic Drugs) הוביל לשיפור משמעותי בתפקוד החולים, כולל עבודות בית ועבודה בתשלום, בפעילות המחלה ומדדי איכות חיים, בהשוואה למטופלים ב-DMARD בלבד.

המחקר הרב-מרכזי כלל 377 חולים עם דלקת מפרקים שגרונית שטופלו ב- Tocilizumab עם DMARD ו-347 חולים עם דלקת מפרקים שגרונית אשר טופלו בתרופות קלאסיות ממשפחת DMARD בלבד. התוצא העיקרי היה השינוי באחוז ליקוי עבודה כולל בקרב אלו שעבדו בתשלום.

מהתוצאות עלה כי השינוי המשוקלל בליקוי הכולל בעבודה מתחילת המחקר עמד על 18.9%- בקרב עובדים בתשלום (בקבוצת Tocilizumab) ועל 19%- (בקבוצת הביקורת) לאחר 52 שבועות, ללא הבדל מובהק בין הקבוצות. השינויים בליקוי תפקודי לפי שאלון WPAI (Work Productivity and Activity Impairment Questionnaire) בכלל הקבוצה (הבדל של 6.4- בין הקבוצות, P=0.003) ובקרב עובדי בית (הבדל של 9.5- , p=0.005) היו טובים יותר משמעותית עם טיפול תת-עורי בזריקות Tocilizumab, בהשוואה לתרופות קלאסיות ממשפחת DMARD לאחר 52 שבועות.

בקרב עובדי בית שטופלו ב- Tocilizumab תועד שיפור משמעותי בכל מדדי איכות החיים לאחר 52 שבועות; בקרב עובדים בתשלום לא תועדו הבדלים בין הקבוצות במדדי איכות חיים אלו. מדדי פעילות המחלה (DAS28-ESR, CDAI ו-SDAI) ומדדי איכות חיים השתפרו לאורך הזמן בכלל המדגם.

החוקרים לא זיהו סוגיות בטיחות חדשות הנוגעות לטיפול בזריקות תת-עוריות של Tocilizumab.

ממצאי המחקר תומכים בהשלמת הערכת שיפור ביצרנות במקום העבודה, הן עבודות בית והן עבודות בתשלום, על-פי הטיפול לדלקת מפרקים שגרונית.

Arthritis Res Ther. 2018 Jul 20;20(1):151

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה