SARS & Coronavirus

השערה כי אחד הדיווחים הראשונים על מקרה SARS היה למעשה של שפעת העופות

חוקרים סינים דיווחו, שגבר סיני, שמת מדלקת ריאות בשנת 2003, ואשר היה הראשון, שסווג כקורבן SARS, ייתכן ובעצם מת מ-avian influenza.

לפחות אחד מהחוקרים ביקש שהמכתב המדווח על המקרה ימשך מפרסום ב- New England Journal of Medicine, עורכי העיתון מסרו, שהם ניסו לגלות מדוע.

המכתב היה זמין לעיתונאים לפני שהוא נלקח חזרה, והוא תיאר מקרה של גבר בן 24 שמת מדלקת ריאות וממצוקה נשימתית בנובמבר 2003.

בגלל שהמניפסטציות הקליניות התאימו לאלה של SARS (severe acute respiratory syndrome) וקרו כשמקרים ספורדים של SARS תוארו בסין הדרומית, נלקחו דגימות סרום, נוזל מהחזה ורקמת ריאה מהחולה ונבדקו לקורונה ווירוס. כל הבדיקות היו שליליות ל-SARS.

World Health Organisation אמר שהוא ביקש ממשרד הבריאות בסין הבהרה בנוגע לנושא.

לדברי הדובר של WHO בסין, המכתב נחתם על ידי 8 מדענים ממוסדות מאוד מכובדים וזה מוסיף משקל למידע.

SARS התפרץ לראשונה בסין ב-2002 והתפשט עד קנדה לפני שהובא לידי שליטה ב-2003. המגיפה הרגה קורב ל-800 איש מתוך 8000, שהיה ידוע שהם נגועים בנגיף.

למרבה האירוניות מומחים באותו זמן הניחו, שהמחלה המסתורית, שגרמה לאנשים לחלות בסין הייתה H5N1 avian influenza, שהתפרץ בהונג קונג ב-1997 ונעלם.

המקרה קרה באותו זמן, שהווירוס החל לקחת חיי אדם במדינות אחרות. בעצם, WHO אמר בפברואר 2004, כשסין הייתה מוצפת בהתפרצות בעופות באותה תקופה, שיכולים להיות מקרים ספורדים בבני אדם בסין, שלא הצליחו לאתר או לאשר.

מומחי influenza אומרים שווירוסים של שפעת לעיתים נדירות פשוט נעלמים וחיכו לחזרתו, שדווחה ב-2003.

במקרה של הגבר הסיני, בדיקות של הרקמות שלו היו חיוביות לווירוס influenza וריצוף גנטי מאוחר יותר הראה שזה H5N1 avian influenza.

על פי המכתבים, היה דמיון גנטי בין הממצא בגבר הסיני  לבין דגימות של ווירוסים, שנלקחו מעופות סינים במחוזות שונים ב-2004. חלקים של הווירוס גם היו דומים לדגימות סיניות.

החוקרים, שחתמו על המכתב אמרו, שהממצאים שלהם חשובים בפיתוח חיסון לשפעת העופות.

המרחק הגנטי בין המקרה המבודד והזן שהוצע לפיתוח חיסון, מרמז על כך, שצריך ווירוסים מאזורים שונים בכדי לפתח חיסון יעיל נגד ווירוס influenza A.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה