Sexuality

המלצות חדשות מטעם ה-ACOG בנושא קרעים מיילדותיים (Obstet Gynecol)

הנתונים העדכניים בנושא קרעים מיילדותיים במהלך לידה נרתיקית שולבו בהמלצות חדשות מטעם ה-ACOG (American College of Obstetricians and Gynecologists), שפורסמו במהדורת יולי של כתב העת Obstetrics & Gynecology. עם זאת, עדיין אין נתונים רבים בנושא מניעה ותיקון קרעים פרינאליים חמורים והתוויות לאפיזיוטומיה.

המומחים מסבירים כי 53-79% מהנשים צפויות לקרע מסוים במהלך לידה נרתיקית, בעיקר בגוף הפרינאום. למרות שלרוב מדובר בקרעים בדרגה 1-2, הקרעים החמורים יותר המובילים ל-OASIS (obstetric anal sphincter injuries) מופיעים בשכיחות של 11%.

ההמלצות מבוססות על מספר מחקרים שהדגימו הפחתת סיכון לקרעים בלידה עם עיסוי פרינאלי. עם זאת, ה-ACOG לא הצליח להמליץ על תמיכה פרינאלית, מאחר ואין די נתונים בנוגע לתיאור ואיכות השיטות השונות. עם זאת, עיסויים חמים של הפרינאום במהלך השלב השני של הלידה, הפחיתו משמעותית קרעים בדרגה 3 ו-4.

העדויות באשר לאפיזיוטומיה הן מעורבות, למרות שיש נתונים להמלצה על שימוש מוגבל, על-בסיס שיקולים קליניים, על-פני שימוש רוטיני. בעוד שסקירה שיטתית אחת לא הדגימה תועלת מבחינת חומרת קרע פרינאלי, פגיעה בתפקוד רצפת האגן, או צניחת איברי אגן, עם אפיזיומטומיה רוטינית, מטה-אנליזה קטנה יותר, באיכות נמוכה יותר, הדגימה עליה של 74% בסיכוי לאי-נקיטת צואה בעקבות אפיזיוטומיה בהשוואה למקרים בהם לא בוצע אפיזיוטומיה.

מהנתונים הזמינים עולה כי אין קריטריונים מבוססי-ראיות מספקים להמלצה על אפיזיטומיה, בפרט כשימוש רוטיני, וכי יש להפעיל שיקול דעת בכל מקרה.

בנוסף, אין עדויות רבות התומכות בקריטריונים לקביעת מקרים בהם יש התוויה לאפיזיוטומיה, וגם במקרים של פרע כתפיים ולידה וגינאלית מכשירנית, אין די נתונים קליניים בכדי להדגים בבירור תועלת או נזק.

למרות נתונים ברורים אודות התועלת של אפיזיוטומיה בדרגות גבוהות של קרעים פרינאליים מחקרים שילבו פרוצדורות קו-אמצע ומדיו-לטארלית. חלק מהנתונים מצביעים על סיכון מעט מופחת לפגיעה בספינקטר אנאלי עם אפיזיוטומיה מדיולטארלית בנשים בלידה ראשונה וסיכוי מוגבר משמעותית ל-OASIS עם אפיזיוטומיה בקו אמצע בנשים בלידה ראשונה ובנשים לאחר לידות קודמות. במידה ורופא קובע כי יש מקום לאפיזיוטומיה, אזי יש עדיפות לחתך מדיו-לטארלי על-פני חתך קו-אמצע, לאור הסיכון המוגבר ל-OASIS, אך עדויות חלשות יותר מצביעות על סיכון אפשרי לכאב פרינאלי ודיספראוניה לאחר חתך מדיו-לטארלי.

באשר לתיקון קרעים, הקרעים המינוריים, הנפוצים בדופן קדמית של הנרתיק והשפתיים לרוב אינם דורשים תיקון, אך יש לתקן קרעים בסמוך לדגדגן, לשופכה ושפתיים המדממים או גורמים לעיוות אנטומי. אין המלצה לביצוע אולטרה-סאונד אנדו-אנאלי מיד לאחר הלידה לזיהוי OASIS סמוי.

Obstet Gynecol. 2016:128:e1-15

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן מלווה בשיפור בתפקוד המיני בנשים עם הפרעה בתפקוד רצפת האגן, כולל שיפור עוררות מינית, אורגזמה, שביעות רצון ותפקוד מיני כולל בנשים, ללא עדות לאירועים חריגים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סקירה שיטתית שפורסמה בשנת 2015 הציעה השפעה […]

  • האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Oncology עולה קשר סיבתי בין אנדומטריוזיס ובין הסיכון למחלות ממאירות, עם עדויות המצביעות על סיכון מוגבר לסרטן שחלות, ממאירות עורית, ממאירות המטולוגית וסרטן שד שלילי לקולטנים להורמונים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים אפידמיולוגיים דיווחו על קשר בין אבחנה של אנדומטריוזיס ובין סוגים מסוימים של מחלות […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבטיחות של תיקון בקע מפשעתי לפני שחרור מיחידת טיפול […]

  • שינויים בכלי הדם של הרשתית עשויים לסייע בחיזוי התפתחות קדם-רעלת היריון (מתוך כנס מטעם ה-Society for Reproductive Investigation)

    שינויים בכלי הדם של הרשתית עשויים לסייע בחיזוי התפתחות קדם-רעלת היריון (מתוך כנס מטעם ה-Society for Reproductive Investigation)

    שינויים בכלי הדם של הרשתית עשויים לסייע בחיזוי הסיכון להתפתחות קדם רעלת היריון, כך עולה מנתונים שהוצגו כפוסטר במהלך כנס מטעם ה-Society for Reproductive Investigation. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קדם רעלת היריון הינה גורם מוביל לתמותה אימהית ומלווה בשינויים בכלי הדם של העיניים, עם תסמינים הכוללים טשטוש ראיה. כעת הם בחנו תמונות של עיניים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר באופן מלא את Mirvetuximab לטיפול בסרטן שחלות (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר באופן מלא את Mirvetuximab לטיפול בסרטן שחלות (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מלא ל- Mirvetuximab Soravtansine לטיפול בנשים מבוגרות עם ממאירות אפיתליאלית של שחלות, חצוצרות או פריטונאום, חיובית לקולטן Folate Receptor Alpha ועמידה לטיפול בפלטינום, לאחר לפחות קו טיפול סיסטמי אחד. חברת AbbVie ציינה בהודעה לעיתונות כי תצמיד נוגדן-תרופה זה הינו הטיפול הראשון אשר הדגים תועלת מובהקת […]

  • ההשפעה של משך ההנקה על תפקודי הקרישה בנשים עם סוכרת הריונית (J Clin Endocrinol Metab)

    ההשפעה של משך ההנקה על תפקודי הקרישה בנשים עם סוכרת הריונית (J Clin Endocrinol Metab)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין עליה במשך הנקה בנשים עם היסטוריה של סוכרת הריונית ובין סיכון מופחת למחלות לב וכלי דם ושיפור פרופיל תפקודי הקרישה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנקה מלווה בסיכון מופחת למחלות לב וכלי דם באם. מאחר […]

  • חשיפה תוך-רחמית לאופיואידים עלולה לפגוע בגדילת העובר (Acta Paediatr)

    חשיפה תוך-רחמית לאופיואידים עלולה לפגוע בגדילת העובר (Acta Paediatr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Acta Paediatrica מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיפה תוך-רחמית לטיפול אחזקה אימהי באופיואידים עלולה לפגוע בגדילת העובר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מידע רב אודות ההשפעה של טיפול אחזקה אימהי באופיואידים על ילדים. הם השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת הגדילה של העובר והמצב הבריאותי לאחר חשיפה תוך-רחמית […]

  • אמבוליזציה של הרחם עשויה למנוע צורך בכריתת רחם בנשים עם דימום לאחר-לידה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Society of International Radiology)

    אמבוליזציה של הרחם עשויה למנוע צורך בכריתת רחם בנשים עם דימום לאחר-לידה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Society of International Radiology)

    מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Society of International Radiology עולים שיעורי הצלחה גבוהה לאמבוליזציה של עורק הרחם בשליטה בדימום לאחר-לידה ומניעת צורך בכריתת רחם בנשים רבות עם דימום לאחר לידה. אמבוליזציה של עורק הרחם הינה פרוצדורה זעיר-פולשנית הכוללת הזרקת חלקיקים קטנים החוסמים זמנית את זרימת הדם לעורקי הרחם. החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה