Smoking Related Disorders

חשיפה לעישון במהלך ההיריון והינקות מלווה בסיכון מוגבר לאובדן שמיעה (Paediatr Perinat Epidemiol)

בקרב ילדים שנחשפו לעישון סיגריות בתוך הרחם או בשלב מוקדם לאחר הלידה ייתכן סיכוי גבוה כפליים להתפתחות ירידה בשמיעה, בהשוואה לילדים שלא נחשפו כלל לעישון, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מיפן, שפורסמו בכתב העת Paediatric and Perinatal Epidemiology.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים נתונים אודות 50,734 ילדים שנולדו בין 2004-2010, כאשר 4% מהם נחשפו לעישון במהלך ההיריון או הינקות וכ-1% נחשפו לעישון במהלך שתי התקופות.

בדיקות שמיעה בוצעו כאשר הילדים היו בני שלוש שנים והדגימו כי 4.6% מהילדים סבלו מירידה בשמיעה. החוקרים מדווחים כי חשיפה לעישון במהלך ההיריון לוותה בעליה של 68% בסיכוי לירידה בשמיעה וחשיפה לעישון פאסיבי במהלך הינקות לוותה בעליה של 30% בסיכון לירידה בשמיעה.

בקרב יילודים שנחשפו לעישון הן במהלך ההיריון והן לאחר הלידה תועד סיכון גבוה פי 2.4 לאובדן שמיעה, בהשוואה לילדים שלא נחשפו לעישון כלל.

החוקרים כותבים כי חולים שנחשפו ישירות לעישון אימהי ברחם היו אלו בסיכון הגדול ביותר לליקוי שמיעה. מעניין לציין כי חשיפה לעישון בשלב מוקדם במהלך החיים הביא לעליה גדולה עוד יותר בסיכון לפגיעה בשמיעה.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מצטרפים לבסיס העדויות הקושר בין חשיפה לעישון ובין בעיות שמיעה בילדים. להגנה על ילדים מפני בעיות שמיעה משנית לעישון סיגריות, יש להבהיר לנשים על חשיבות הפסקת עישון לפני הריון, או מוקדם ככל הניתן עם זיהוי היריון.

Paediatr Perinat Epidemiol 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה