Smoking Related Disorders

אנליזה חדשה של EAGLES : היעילות והבטיחות של varenicline bupropion , ו- NRT בהשוואה לפלסבו נשמרו גם בתת קבוצה של מטופלים עם הפרעות פסיכיאטריות (J Clin Psychopharmacol)


בתת אנליזה חדשה של מחקר ה-EAGLES ( Evaluating Adverse Events in a Global Smoking Cessation Study ) מצאו החוקרים כי הבטיחות הנוירופסיכיאטרית והיעילות היחסית של varenicline (צ’מפיקסTM) ,  bupropion(זיבןTM) ו-NRT (מדבקות ניקוטין) נשמרה בטיפול בחולים עם מס’ סוגי הפרעות פסיכיאטריות בהשוואה לפלסבו.

מטרת החוקרים הייתה לבחון את הבטיחות הנוירופסיכיאטרית ואת היעילות היחסית של varenicline, bupropion, ו-NRT בתת קבוצה של מטופלים הסובלים מהפרעות פסיכיאטריות מסוג: הפרעה פסיכוטית ראשונית, חרדה והפרעת מצב רוח.

לצורך כך ביצעו החוקרים ניתוחים בתתי קבוצות של משתתפי  מחקר ה-EAGLES אשר סווגו כבעלי ההפרעות הפסיכיאטריות הללו. מחקר ה-EAGLES היה כזכור מחקר שבחן את הבטיחות של השימוש בטיפולים תרופתיים לגמילה מעישון, אשר נמשך  12 שבועות, אקראי, כפול סמיות, תלת פלסבו (triple-dummy) .

תת הקבוצה שבה בוצעה האנליזה הנוכחית כללה אוכלוסייה של 4092 משתתפים שהיו  עם הפרעה פסיכוטית ראשונית (n = 390), חרדה (n = 792), או הפרעת מצב רוח (n = 2910). הפרמטרים העיקריים של יעדי המחקר היו שכיחות תופעות לוואי נוירופסיכיאטריות מתונות וחמורות (NPSAEs) ושיעורי התנזרות מתמשכת מעישון ב שבועות 9 עד 12 (CAR9-12 ).

החוקרים מדווחים כי שכיחות ה- NPSAE שנצפתה במטופלים בתרופות השונות הייתה 5.1% עד 6.3% בקרב המטופלים עם הפרעה פסיכוטית, בין 4.6% ל -8.0% בקרב המטופלים עם הפרעת חרדה ו בין 4.6% ל -6.8% בקרב המטופלים עם הפרעת מצב רוח.

החוקרים מדווחים כי לא נמצא קשר בין טיפול ב- varenicline  או ב- bupropion לעלייה משמעותית של NPSAEs ביחס ל- NRT או פלסבו בכל קבוצת המטופלים עם הפרעות פסיכיאטריות או בתתי הקבוצות (הפרעה פסיכוטית ראשונית, חרדה או הפרעת מצב רוח) .

לטיפול הייתה השפעה מובהקת (((P <0.0001 על השגת  CAR9-12 ללא עדות להשפעת תת-אבחנה על תוצאות הטיפול (P = 0.24).

שיעורי ההתנזרות המתמשכת תחת טיפול ב- varenicline היו גבוהים יותר מאשר תחת טיפול ב- bupropion, NRT או פלסבו, וכן ההתנזרות המתמשכת עם bupropion ו- NRT היו גבוהים יותר מפלסבו.

השוואות יעילות יחסית של הטיפולים הראו שהסיכוי להשגת CAR9-12 לעומת פלסבו  תחת טיפול ב- varenicline היה מעל לפי 3.00 , עבור bupropion, מעל לפי 1.90 ולמעלה מ- 1.80 ל- NRT, עבור כל תת הקבוצה שנבחנה.

מסקנת החוקרים היא ש-Varenicline, bupropion, ו-NRT הם טיפולים הנסבלים היטב ויעילים  בקרב מבוגרים עם הפרעה פסיכוטית, חרדה, והפרעת מצב רוח. כמו כן, הם מציינים כי היעילות היחסית של varenicline, bupropion ו- NRT ביחס לפלסבו היתה דומה עבור האבחנות הפסיכיאטריות השונות.

J Clin Psychopharmacol. 2019 Mar/Apr;39(2):108-116. 

הערת המערכת: לעיון בדיווח על מחקר ה-EAGLES שפורסם בשנת 2016  הקליקו כאן

PP-CHM-ISR-0239

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    איזוטרטינואין (רואקוטן) הינה נגזרת של רטינואידים (ויטמין A) המשמשת לטיפול באקנה וולגריס (Acne Vulgaris) קשה שלא הגיבה לקוי טיפול מוקדמים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף מחקר מה-JAMA Dermatology שעסק בהערכת הסיכון היחסי והמוחלט לאובדנות ולתחלואה נפשית בקרב המשתמשים באיזוטרטינואין, ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    חלק מהתרופות הסטימולנטיות המשמשות לטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) מלוות בסיכון מופחת לאשפוזים מסיבות פסיכיאטריות ומסיבות לא-פסיכיאטריות ובסיכון מופחת לאובדנות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים אספו נתונים ממגוון מאגרי נתונים בשבדיה במטרה לזהות חולים בגילאי 16-65 שנים עם אבחנה של ADHD בין ינואר 2006 ועד דצמבר […]

  • פעילות גופנית יעילה כמו תרופות או פסיכותרפיה להקלה על דיכאון (Br Med J)

    פעילות גופנית יעילה כמו תרופות או פסיכותרפיה להקלה על דיכאון (Br Med J)

    פעילות גופנית הדגימה יעילות דומה לזו של פסיכותרפיה וטיפול תרופתי להקלה על דיכאון, כך עולה מתוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שפורסמו בכתב העת British Medical Journal. פעילות גופנית אינטנסיבית והליכה או ריצה, יוגה ואימוני כוח, היו יעילים במיוחד. החוקרים השלימה סקירת ספרות וערכו מטה-אנליזה שכללה 218 מחקרים אקראיים עם 14,170 משתתפים עם דיכאון. המחקרים בחנו צורות […]

  • סכיזופרניה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (J Am Heart Assoc)

    סכיזופרניה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (J Am Heart Assoc)

    סכיזופרניה מלווה בעליה משמעותית בסיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, כאשר הקשר בולט במיוחד בקרב נשים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. המחקר התצפיתי כלל למעלה מ-4.1 מיליון משתתפים ללא היסטוריה של מחלות לב וכלי דם (גיל חציוני של 44 שנים) ממאגר נתונים רפואיים ביפן. התוצא העיקרי […]

  • יתרונות טיפול בהפרעות דיכאון וחרדה בחולים עם מחלות לב וכלי דם (J Am Heart Assoc)

    יתרונות טיפול בהפרעות דיכאון וחרדה בחולים עם מחלות לב וכלי דם (J Am Heart Assoc)

    טיפול להפרעות דיכאון וחרדה עשוי להביא לשיפור משמעותי בתוצאות הטיפול בחולים עם מחלות לב וכלי דם, כולל הפחתת אשפוזים, ביקורים בחדרי מיון ואף שיפור הישרדותי בחלק מהמקרים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי מבוסס-אוכלוסייה שכלל 1,563 חולים (גיל ממוצע של 50 שנים; 68% […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה