Sport Medicine

כושר גופני אינו סותר את ההשפעות של שומן על הסיכון להתקפי לב (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ACSM)

הליכה פעילות גופנית

פעילות גופנית אינה סותרת את הסיכון לאוטם שריר הלב משנית לעודף משקל, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מנורבגיה, שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American College of Sports Medicine.

החוקרים אספו נתונים אודות 16,104 משתתפים שהשיבו לשאלות אודות היקף הפעילות הגופנית בסקר בשנים 1979/1980 והנתונים מהרשומות בבית החולים היו זמינות בין 1979-2013. בתחילת המחקר, המשתתפים היו בגילאי 20-54 שנים, 47% היו נשים. במהלך 34 שנות המחקר תועדו 1,613 מקרים של אוטם שריר הלב באוכלוסיית המחקר.

החוקרים סיווגו את היקף הפעילות הגופנית של המשתתפים על-בסיס הפעילות הגופנית עליה דיווחו בסקר. מדובר בשאלה פשוטה, אך התוקף שלה אושר במחקרים רבים.

החוקרים מדווחים כי 3,316 המשתתפים שדיווחו על פעילות גופנית דוגמת הליכה או גינון בהיקף של פחות מארבע שעות בשבוע, סווגו בקטגוריית פעילות גופנית בהיקף קטן; 8,963 המשתתפים שדיווחו על פעילויות אלו בהיקף של לפחות 4 שעות בשבוע סווגו בקטגוריה הבינונית; 3,278 משתתפים שדיווחו על פעילויות דוגמת ריצה, רכיבה על אופניים או פעילות דומה בהיקף של לפחות 4 שעות בשבוע סווגו בקטגוריית פעילות גופנית גבוהה; ו-547 המשתתפים שלקחו חלק בתחרויות ספורט סווגו בקטגוריית פעילות גופנית מאומצת.

לאורך השנים, לפעילות גופנית הייתה תועלת ברורה, עם עדיפות להקפדה על פעילות גופנית לעומת העדר פעילות גופנית.

לאחר תקנון לגיל, מין, מדד מסת גוף ועישון יומי, בחולים בקטגוריית פעילות גופנית מתונה תועד סיכון קטן ב-13% לאוטם שריר הלב, בהשוואה לאלו בקטגוריית פעילות גופנית נמוכה (יחס סיכון של 0.87). באלו בקטגוריית פעילות גופנית בהיקף גבוה תועד סיכוי נמוך ב-12% לאוטם שריר הלב, בהשוואה לאלו בקטגוריית פעילות גופנית מעטה ובאלו שהקפידו על פעילות גופנית מאומצת תועד סיכוי נמוך ב-37%.

עם זאת, ההשפעות של משקל הגוף היו הרבה יותר גדולות. לאחר תקנון לגיל, מין, פעילות גופנית ועישון יומי, נוכחות עודף-משקל לוותה בסיכון מוגבר לאוטם שריר הלב.

בקרב משתתפים עם מדד מסת גוף של מעל 30 ק”ג למטר בריבוע תועד סיכון גבוה פי 2.7 לאוטם שריר הלב, בהשוואה לאלו עם מדד מסת גוף בטווח התקין. באלו עם מדד מסת גוף בטווח 25-30 ק”ג למטר בריבוע תועד סיכוי גבוה פי 1.54 לאוטם שריר הלב, בהשוואה לאלו עם מדד מסת גוף בטווח התקין.

כאשר החוקרים סיווגו את המשתתפים לשתי קטגוריות פעילות בלבד פעיל ולא-פעיל גופנית ובחנו את הסיכון לאוטם שריר הלב לפי קטגוריית המשקל, הם מצאו כי הסיכון הושפע רק במעט מפעילות גופנית.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ACSM

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה