Sport Medicine

פעילות גופנית סדירה עשויה להביא לשיפור בריאות נפשית (Lancet Psychiatry)

הליכה פעילות גופנית

פעילות גופנית סדירה עשויה לסייע בשיפור הבריאות הנפשית, כך עולה מתוצאות מחקר חתך שכלל משתתפים מהאוכלוסיה הכללית שהשיבו לשאלונים. במאמר שפורסם בכתב העת Lancet Psychiatry מדווחים החוקרים כי בהשוואה למבוגרים שלא עסקו בכל סוג של פעילות גופנית באלו שעשו כן נטל בריאות נפשית היה נמוך בעשרות אחוזים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ידוע שפעילות גופנית מלווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה, מחלות לב וכלי דם, אירועים מוחיים וסוכרת, אך הקשר עם הבריאות הנפשית אינו ידוע. כעת הם ביקשו לבחון את הקשר בין פעילות גופנית ובין נטל הבריאות הנפשית במדגם גדול ולהבין טוב יותר את ההשפעה של פעילות גופנית על סוג, תדירות, משך וחומרת הפרעות נפשיות.

מדובר במחקר חתך שכלל נתונים אודות 1,237,194 משתתפים בגילאי 18 שנים ומעלה בארצות הברית מסקר Behavioral Risk Factors Surveillance System והשוו את מספר הימים בהם דיווחו המשיבים על מצב נפשי רע תוך השוואת אלו שהתאמנו ואלו שלא עסקו בפעילות גופנית. הם בחנו את סוג הפעילות, משך הפעילות, תדירות ועוצמת הפעילות.

מהתוצאות עלה כי בקרב משתתפים שעסקו בפעילות גופנית תועדו פחות 1.49 ימים של מצב נפשי רע (ירידה של 43.2%) במהלך החודש האחרון, בהשוואה לאלו שלא עסקו בפעילות גופנית סדירה, אך פרט לכך תאמו במאפיינים הגופניים והסוציו-דמוגרפיים. כל סוגי הפעילות הגופנית נקשרו עם נטל בריאות נפשית נמוך יותר (ירידה מינימאלית של 11.8% וירידה מקסימאלית של 22.3%), בהשוואה לאלו שלא עסקו בפעילות גופנית.

הקשרים הבולטים ביותר תועדו במקצועות ספורט קבוצתי פופולאריים (ירידה של 22.3%), רכיבה על אופניים (ירידה של 21.6%) ופעילות אירובית או בחדר כושר (ירידה של 20.1%), כמו גם פעילות במשך 45 דקות ותדירות של 3-5 פעמים בשבוע.

החוקרים מסכמים וכותבים כי במדגם גדול של משתתפים מארצות הברית, פעילות גופנית לוותה בירידה משמעותית בהפרעות נפשיות במהלך החודש האחרון. פעילות גופנית רבה יותר אינה תמיד טובה יותר, כאשר סוגי פעילות ספציפיים, משך ותדירות פעילות גופנית עשויים להיות יעדים יעילים יותר להפחתת נטל הפרעות נפשיות.

Lancet Psychiatry

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה