Stroke

משלב Rivaroxaban עם אספירין יעיל במניעה ראשונית ושניונית של אירועים מוחיים (Circulation)

במאמר שפורסם בכתב העת Circulation מפרטים חוקרים על נתוני ממחקר COMPASS, עם דגש על התועלת של משלב Rivaroxaban (קסרלטו) עם אספירין במניעה ראשונית ושניונית של אירועים מוחיים בחולים עם טרשת עורקים קלינית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי משלב Rivaroxaban עם אספירין הפחית משמעותית את שיעור האירועים המוחיים במחקר COMPASS. כעת, הם ביקשו להציג ניתוח מפורט של האירועים המוחיים לפי סוג האירוע המוחי, גורמים מנבאים ותועלת אנטי-תרומבוטית בתתי-קבוצות מרכזיות.

מדגם המחקר כלל חולים עם מחלה כלילית או מחלת עורקים היקפית יציבה, אשר חולקו באקראי לטיפול באספירין במינון 100 מ”ג ביום (9,126 חולים), Rivaroxban במינון 5 מ”ג, פעמיים ביום (9,117 חולים), או משלב Rivaroxaban במינון 2.5 מ”ג, פעמיים ביום, עם אספירין (9,152 חולים). המחקר לא כלל חולים שנדרשו לטיפול נוגד-קרישה, אלו עם אירוע מוחי במהלך החודש האחרון, חולים עם היסטוריה של אוטם לקונארי או דימום תוך-מוחי בעבר.

במהלך מעקב ממוצע של 23 חודשים, שיעור האירועים המוחיים היה קטן יותר תחת משלב Rivaroxaban עם אספירין, בהשוואה לאספירין בלבד (83 חולים [0.9% בשנה] לעומת 142 חולים [1.6% בשנה], יחס סיכון של 0.58, p<0.000).

שיעור אירועים מוחיים איסכמיים או כאלו שסוגם אינו-ידוע פחת במחצית (68 מקרים [0.7% בשנה] לעומת 132 מקרים [1.4% בשנה], יחס סיכון של 0.51, p<0.0001) עם הטיפול המשולב, בהשוואה לאספירין בלבד.

החוקרים לא זיהו הבדלים משמעותיים בהיארעות אירועים מוחיים בקבוצת Rivaroxaban בלבד לעומת משלב Rivaroxaban עם אספירין.

שיעורי אירועים מוחיים מגבילים או קטלניים (מדדי Modified Rankin Scale בטווח 3-6 נקודות) פחתו עם הטיפול המשולב (32 מקרים [0.3% בשנה] לעומת 55 מקרים [0.6% בשנה], יחס סיכון של 0.58, p=0.01).

גורמים מנבאים של אירוע מוחי כללו אירוע מוחי קודם, יתר לחץ דם, לחץ דם סיסטולי בתחילת הדרך, גיל, סוכרת ומוצא אסייאתי. אירוע מוחי קודם זוהה כמנבא המשמעותי ביותר של היארעות אירוע מוחי (יחס סיכון של 3.63, p<0.0001) ולווה בשיעורי הישנות אירועים מוחיים של 3.4% בשנה תחת טיפול באספירין.

ההשפעה של הטיפול המשולב, בהשוואה לטיפול באספירין, הייתה עקבית לאורך תתי-קבוצות בסיכון גבוה לאירוע מוחי, כולל אלו עם היסטוריה של אירוע מוחי.

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול במינון נמוך של Rivaroxaban עם אספירין מהווה אפשרות טיפול אנטי-תרומבוטי טובה למניעה ראשונית ושניונית של אירועים מוחיים בחולים עם טרשת עורקים קלינית.

Circulation, 22 Jan 2019

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אנמיה בדרגה בינונית או חמורה מלווה בעליה משמעותית בהיארעות סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים ותמותה מכל-סיבה, כמו גם אירועי דמם מג’ורי בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הקשר בין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה