Stroke

מדדי מסת גוף גבוהים יותר מלווים בהישרדות טובה יותר לאחר אירוע מוחי (מתוך כנס ה-AAN)

שבץ

מדד מסת גוף גבוה יותר מלווה בשיעורי תמותה נמוכים יותר בחולים לאחר אירוע מוחי תופעה שזכתה לכינוי “פרדוקס ההשמנה”, כך עולה מנתונים חדשים ממחקר FAST-MAG, שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Neurology.

החוקרים התבססו על נתונים ממאגר FAST-MAG (Field Administration of Stroke Therapy Magnesium) של ה-NIH וכללו 1,003 חולים, בגיל ממוצע של 71 שנים (45% נשים), לאחר אירוע מוחי איסכמי חד. חציון מדד מסת הגוף של המשתתפים במחקר עמד על 27.5 ק”ג למטר בריבוע.

כאשר מדד מסת הגוף נבחן כמשתנה רציף, הסיכון לתמותה פחת באופן ליניארי עם עליה במדד מסת הגוף (p=0.004). יחסי הסיכויים המתוקנים לתמותה לאורך קטגוריות מדד מסת הגוף עמדו על 1.67 בנוכחות תת-משקל, 0.85 בנוכחות עודף-משקל, 0.54 עם השמנה ו-0.38 עם השמנת-יתר חמורה, בהשוואה למשקל תקין.

מנגד, הסיכון למוגבלות הדגים קשר בצורת U עם מדד מסת הגוף (p=0.02). יחסי הסיכויים למוגבלות או תמותה פחתו לאורך הקטגורית של תת-משקל, משקל תקין, עודף-משקל והשמנה (1.19, 1.00, 0.78 ו-0.72, בהתאמה) אך עלו באלו עם השמנה חמורה (0.96). תקנון לגורמים פרוגנוסטיים אחרים החליש את הקשר הנ”ל (p=0.27). מגמות איכות החיים נמוכה על-רקע אירוע מוחי היו דומות, אך לא מובהקות סטטיסטית.

החוקרים מסבירים כי תת-משקל והשמנת-יתר חמורה נקשרו עם מוגבלות חמורה, בהשוואה לאלו בעלי משקל תקין, עודף-משקל, או השמנת-יתר.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי הסיכון לתמותה לאחר שלושה חודשים מאירוע מוחי חד פחת באופן ליניארי עם מדד מסת גוף גבוה בכל הקבוצות, אך בפרט באלו בתת-משקל או השמנת-יתר. מצד שני, הסיכון למוגבלות הדגים קשר בצורת U עם מדד מסת הגוף, כאשר באלו בתת-משקל או השמנה חמורה תועד סיכון גבוה יותר למוגבלות.

מתוך כנס ה-AAN

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה