Thyroid Disorders

האם קיים קשר בין היפרתירואידיזם והיפרפרולקטינמיה? (Endocr Pract)

במאמר שפורסם בכתב העת Endocrine Practice מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי היפרפרולקטינמיה נפוצה יותר בנשים עם היפרתירואידיזם.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את רמות פרולקטין בנשים עם היפרתירואידיזם וביקורות. ברקע למחקר הם מסבירים כי היפרתירואידיזם הינה מחלה נפוצה ולמרות שקיים קשר ישיר בין היפותירואידיזם ובין רמות פרולקטין מוגברות, קשר זה לא הוכח במקרים של היפרתירואידיזם.

מדובר במחקר חתך שכלל קבוצת מקרים וקבוצת ביקורת. המשתתפים בקבוצת הביקורת נבחרו מתוך אוכלוסיית המחקר Kerman Coronary Artery Disease Risk Factors Study. לבחירת המקרים, כל הנשים הופנו לבדיקות עם רמות TSH של עד 0.5 יחידות/ליטר, שענו על קריטריוני ההכללה למחקר.

המחקר כלל 231 נשים בגילאי 15-50 שנים. קבוצת המקרים כללה 71 נשים עם היפרתירואידיזם וקבוצת הביקורת כללה 160 נשים בגיל תואם עם תפקודי תריס תקינים.

ריכוז פרולקטין הממוצע בדם עמד על 16.56 ננוגרם/מ”ל בקבוצת הביקורת ועל 23.07 ננוגרם/מ”ל בקבוצת המקרים. היפרפרולקטינמיה הייתה נפוצה יותר באלו עם היפרתירואידיזם (16.5 ננוגרם/מ”ל לעומת 23.07 ננוגרם/מ”ל). רמת פרולקטין ירדה עם הגיל. היפרתירואידיזם ואסטרדיול עלו עם רמת פרולקטין.

לאחר תקנון לגיל ואסטרדיול, החוקרים מצאו כי היפרתירואידיזם לווה בעליה ברמות פרולקטין בדם.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בנשים עם היפרתירואידיזם ייתכנו רמות פרולקטין מוגברות.

Endocr Pract. 2016;22(12):1377-1382

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה