Urinary Tract Infections

האם ניתן לקצר את משך הטיפול האנטיביוטי בזיהום בדרכי השתן בגברים? (J Am Board Fam Med)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of American Board of Family Medicine עולה כי ניתן לקצר בבטחה את משך הטיפול האנטיביוטי בפלאורוקוינולונים בגברים עם זיהום בדרכי השתן מעשרה ימים לחמישה ימי טיפול בלבד.

לדברי החוקרים, ההנחיות הנוכחיות מסווגות זיהומים בדרכי השתן בגברים כמסובכים וממליצות על טיפול ארוך יותר, בהשוואה למקרים בנשים. מטרתם כעת הייתה לבחון את תוצאות טיפול אנטיביוטי אמבולטורי במשך חמישה ימים בגברים עם זיהום בדרכי השתן.

החוקרים אספו נתונים ממחקר רב-מרכזי, כפל-סמיות, אקראי, העדר-נחיתות, להשוואת Levofloxacin במינון 750 מ”ג (מתוך תוך-ורידי או פומי פעם ביום) למשך חמישה ימים ו-Ciprofloxacin במינון 400/500 מ”ג (מתן תוך-ורידי או פומי פעמיים ביום) למשך עשרה ימים במקרים של זיהום מסובך בדרכי השתן. המחקר הנוכחי הינו מחקר פוסט-הוק, ניתוח לפי תתי-קבוצות של גברים ונשים עם זיהום מסובך בדרכי השתן. המשתתפים סווגו לקבוצות על-פי מין וטיפול אנטיביוטי.

מדגם המחקר כלל 427 חולים (224 גברים, 203 נשים) ו-350 חולים (189 גברים, 161 נשים) שנכללו בניתוח מעודכן לפני כוונה לטפל ואוכלוסיה זמינה להערכה מיקרוביולוגית, בהתאמה. החוקרים מדווחים כי שיעורי ההצלחה לא היו שונים באופן מובהק סטטיסטית בין גברים ונשים.

לאור ממצאי המחקר, החוקרים סבורים כי ניתן לטפל בגברים עם זיהום בדרכי השתן בטיפול אנטיביוטי קצר יותר מכפי שהומלץ עד כה.

J Am Board Fam Med. 2016;29(6):654-662

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה