Urinary Tract Infections

טיפול בואנקומיצין מפחית תמותה מכל סיבה בהשוואה למטרונידאזון במטופלים עם Clostridium difficile חמור (JAMA Intern Med)

תמותה בטווח 30 יום מכל סיבה מבין המטופלים שסבלו מזיהום עיקש חמור של קלוסטירדיום (

Clostridium difficile CD) הייתה נמוכה יותר באופן מובהק אצל אלה שטופלו בקו ראשון עם vancomycin בהשוואה לאלה שטופלו ב-metronidazole , כך לפי מחקר רטרוספקטיבי חדש שכלל למעלה מ-10,000 מטופלים המתפרסם השבוע ב- JAMA Intern Med .

החוקרים מדווחים כי לא היה הבדל בשיעורי חזרה של CDI בין שתי הקבוצות.

החוקרים מדגישים כי מדובר על המחקר הגדול ביותר שנעשה בתחום. כמו כן הם מציינים שההנחיות הנוכחיות ממליצות על הטיפול במטרונידאזון כטיפול קו ראשון, במיוחד למקרים קלים עד בינוניים של CDI .

למקרים חמורים של CDI , ההנחיות שפורסמו ב-2010 ע”י החברה האמריקאית למחלות זיהומיות והחברה לאפידמיולוגיה ממליצות על שימוש בואנומיצין.

עם זאת, החוקרים מציינים שלמרות העדויות לכך שהשימוש בואנומיצין גדל נראה שנדרשו מס’ שנים לאימוץ ההנחיות הללו. נתוני המחקר החדש מחזקים עדויות ממחקרים קטנים קודמים , אקראיים ומבוקרים אשר הראו כי לא היה הבדל בשיעור ההישנות של CDI בין שתי התרופות.

במחקר הנוכחי שהיה רטרוספקטיבי, עם קבוצות תואמות בפרוטוקול של כוונה לטפל, החוקרים ניתחו מידע על מטופלים שטופלו ב-CDI במערכת הבריאות לגמלאי צבא בין ינואר 2005 לדצמבר 2012. יעדי המחקר המרכזיים היו תמותה מכל סיבה בתוך 30 יום, והישנות של CDI .

האבחנה של CDI אושרה באמצעות דגימות עבור רעלן C difficile . ההתאמה של המטופלים נעשתה בכדי לשלוט בהבדלים בגורמי סיכון בין המטופלים בשתי הקבוצות.

במהלך תקופת המחקר נכללו 47,471 מטופלים שעמדו בקריטריוני המחקר. מבין אלה, 2,068 (4.4%) קיבלו ואנומיצין כטיפול קו ראשון ו-8,069 טופלו במטרונידאזון.  מבין 10,137 מטופלים אלה היו 3,130 שהוגדרו כלוקים ב-CDI חמור . מהם 629 (20.1%) קיבלו ואנומיצין ו-2,501 (79.9%) קיבלו מטרונידאזון.

שיעור התמותה מכל סיבה ב-30 יום עבור כלל הקבוצה הזו היה 10.2% . בניתוח לפי קבוצות טיפול, שיעור התמותה עמד על 6.7% מבין המטופלים עם CDI קל עד בינוני ו-18.9% מבין אלה עם CDI חמור.

מטופלים בקבוצת הואנומיצין היו בסיכון נמוך יותר של 20% לתמותה בהשוואה לאלה שטופלו במטרונידאזון : 8.6% לעומת 10.6% , P = .01 .

תוצאה זו נבעה בעיקר מההבדל בתמותה בקרב המטופלים עם CDI חמור. מבין אלה שטופלו בואנומיצין שיעור התמותה היה 15.3% בהשוואה ל-19.8% באלו שטופלו במטרונידאזון. לעומת זאת, בקרב אלה שהיו עם CDI קל עד בינוני שיעורי התמותה היו 5.9% ו-6.9% בהתאמה, ללא הבדל מובהק סטטיסטי (P = .22).

החוקרים מציינים ששכיחות CDI עלתה במהלך 20 השנה האחרונות מסיבות לא ברורות. שיעורי החזרה נעים בין 15% ל-50%, בעיקר בשל שינויים בחיידקי המעי שעלולים להחמיר בשל טיפול אנטיביוטי.

במחקר הנוכחי, כ-16% מהמטופלים לקו בזיהום חוזר. שיעורי החזרה היו כאמור דומים בין שתי קבוצות הטיפול.

החוקרים מציינים שהחלוקה לקבוצות לא הייתה אקראית והיא עשוייה להשפיע על ההבדלים בתוצאות המחקר. בנוסף, למרות שבוצעה התאמה על בסיס התאמת משתנים, עדיין יכולים להיות גורמים שלא נמדדו ואשר עשויים להשפיע על התוצאות.

יחד עם זאת, החוקרים סבורים שהתוצאות מהוות עדות חשובה לכך שואנומיצין עשוי להיות הטיפול המועדף , בעיקר במטופלים עם CDI חמור.

JAMA Intern Med. Published online February 6, 2017. Full text

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תכשירים לטיפול באקנה המכילים Benzoyl Peroxide עלולים להביא לרמות גבוהות של בנזן (מתוך דו

    תכשירים לטיפול באקנה המכילים Benzoyl Peroxide עלולים להביא לרמות גבוהות של בנזן (מתוך דו"ח מטעם מעבדת Valisure)

    תכשירים לטיפול באקנה המכילים Benzoyl Peroxide עלולים להוביל לעליה ברמות בנזן, כימיקל העלול להוביל להתפתחות מחלות ממאירות, כאשר מאוחסנים או חשופים לטמפרטורות גבוהות יותר, כך עולה מדו”ח חדש ממעבדה רפואית עצמאית. בדו”ח של מעבדת Valisure נמסרו פרטים אודות תכשירים רבים לטיפול באקנה המכילים Benzoyl Peroxide, הן כאלו הנמכרים ללא מרשם רופא והן תכשירים הנמכרים תחת […]

  • עדויות חדשות תומכות ביעילות לאורך זמן של Lebrikizumab כנגד אטופיק דרמטיטיס (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    עדויות חדשות תומכות ביעילות לאורך זמן של Lebrikizumab כנגד אטופיק דרמטיטיס (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    בחולים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה שטופלו ב- Lebrikizumab השיפור הקליני לפי דיווחי המטופלים נותר לאורך שנתיים, כך עולה מנתונים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את ההשפעה של Lebrikizumab על הסימנים והתסמינים של אטופיק דרמטיטיס. חולים שלקחו חלק במחקר ADjoin, מחקר הארכה […]

  • חשיפה לטיפול אנטיביוטי מלווה בסיכון מוגבר להופעה חדשה של מחלת מעי דלקתית (Clin Gastroenterol Hepatol)

    חשיפה לטיפול אנטיביוטי מלווה בסיכון מוגבר להופעה חדשה של מחלת מעי דלקתית (Clin Gastroenterol Hepatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר מובהק סטטיסטית בין חשיפה לטיפול אנטיביוטי ובין סיכון מוגבר להופעה חדשה של מחלת מעי דלקתית וקשר מנה-תגובה לא ליניארי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין חשיפה לטיפול אנטיביוטי ובין מחלת מעי דלקתית עדיין שנוי במחלוקת, בפרט […]

  • עליה חוזרת במקרי דלקת ריאות מהלכת לאחר הירידה במקרים במהלך מגפת הקורונה (MMWR)

    עליה חוזרת במקרי דלקת ריאות מהלכת לאחר הירידה במקרים במהלך מגפת הקורונה (MMWR)

    מנתונים חדשים מארצות הברית שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי בעונת 2023-2024 נרשמה עליה חוזרת בשיעור מקרי זיהום נשימתי משנית ל-Mycoplasma pneumoniae בארצות הברית, זאת לאחר ירידה בשיעור המקרים במהלך מגפת הקורונה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Mycoplasma pneumoniae כולל תסמינים נשימתיים קלים, כאשר המצב הקליני לעיתים מכונה דלקת ריאות מהלכת (Walking Pneumoniae). […]

  • טיפול ב-Amoxicillin עדיין מהווה טיפול יעיל כנגד זיהומי אוזניים (J Ped Infect Dis Soc)

    טיפול ב-Amoxicillin עדיין מהווה טיפול יעיל כנגד זיהומי אוזניים (J Ped Infect Dis Soc)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society עולה כי טיפול ב- Amoxicillin נותר טיפול יעיל כנגד דלקת אקוטית של האוזן התיכונה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי זיהומי אוזניים מהווים את הסיבה הנפוצה ביותר לטיפול אנטיביוטי בילדים, כאשר 80% מהילדים צפויים לפחות לדלקת אוזניים אחת עד גיל 5 שנים ורבע […]

  • גורמי סיכון לזיהום חמור בקורונה בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Infection)

    גורמי סיכון לזיהום חמור בקורונה בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Infection)

    במאמר שפורסם בכתב העת Infection מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי גיל מתקדם, אבחנה של סוכרת והיסטוריה של זיהום חמור קודם מהווים גורמי סיכון להתפתחות מחלה חמורה משנית לזיהום בקורונה בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis), בעוד שחיסון כנגד הנגיף מהווה גורם מגן. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לזהות גורמי סיכון להתפתחות […]

  • היסטוריה של אירוע מוחי מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (Eur J Prev Cardiol)

    היסטוריה של אירוע מוחי מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (Eur J Prev Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Preventive Cardiology עולה קשר סיבתי בין אירוע מוחי איסכמי ובין סיכון מוגבר לדלקת ריאות, אך אין הוכחה לקשר סיבתי בין דלקת ריאות ועליה בסיכון למחלות לב וכלי דם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים תצפיתיים הציעו קשר דו-כיווני בין מחלות לב וכלי דם ובין דלקת ריאות. עם […]

  • מחלה מנינגוקוקאלית פולשנית נפוצה פי שש בנשאי HIV (מתוך Open Forum Infect Dis)

    מחלה מנינגוקוקאלית פולשנית נפוצה פי שש בנשאי HIV (מתוך Open Forum Infect Dis)

    בקרב מטופלים עם HIV סיכון גבוה יותר למחלה מנינגוקוקאלית פולשנית, בהשוואה לאלו ללא HIV, בין אם קיבלו חיסון כנגד הזיהום ובין אם לאו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Open Forum Infectious Diseases. החוקרים השלימו מחקר המשך להערכה קודמת של הסיכון למחלה מנינגוקוקאלית פולשנית במטופלים עם HIV, במטרה להבין טוב יותר כיצד את ההשפעה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה