Urinary Tract Infections

הנחיות ראשונות מטעם ה-AUA בנושא זיהומים חוזרים ולא-מסובכים בדרכי השתן (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AUA)

בפעם הראשונה, איגוד ה-AUA (American Urological Association) פרסם הנחיות לאבחנה וטיפול במקרים של זיהומים חוזרים ולא-מסובכים בדרכי השתן, השמות דגש על חשיבות תרביות ובחירה קפדנית של טיפול אנטיביוטי. ההנחיות פותחו בשיתוף פעולה בין ה-Canadian Urological Association ו-Society of Urodynamics, Female Pelvic Medicine & Urogenital Reconstruction והוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-AUA.

זיהום בדרכי השתן מהווה את הזיהום החיידקי הנפוץ ביותר בנשים; זיהומים אלו משפיעם על 50-60% מהנשים בשלב מסויים בחייהן. זיהומים חוזרים מוגדרים בנוכחות לפחות שני אירועים במהלך 6 חודשים או שלושה אירועים בשנה.

המומחים ממליצים על מתן הטיפול האנטיביוטי לתקופה הקצרה ביותר האפשרית ולבחור בתרופה עם ההשפעה הסיסטמית הקטנה ביותר על יתר הגוף. ההנחיות ממליצות, על-סמך דעות מומחים, כי במקרים בהם תסמיני זיהום בדרכי השתן נותרים לאחר טיפול אנטיביוטי, הרופאים יחזרו על תרביות שתן להכוונת הטיפול. הרופאים צריכים לבחור בטיפול קו-ראשון – דוגמת Nitrofurantoin, TMP-SMX, Fosfomycin – בתלות בעמידות המקומית של חיידקים לטיפול אנטיביוטי, לטיפול בנשים עם זיהום תסמיני בדרכי השתן (המלצה חזקה, עדויות בדירוג B).

השימוש במיץ חמוציות כמניעה זכה להמלצה מותנית (עדויות בדירוג C). חמוציות, בין אם בצורת מיץ או טבליות, עמדו במוקד מספר מחקרים אקראיים ומנגנון הפעולה ככל הנראה נוגע ליכולת המרכיבים בחמוציות למנוע היצמדות חיידקים לדרכי השתן.

השימוש באסטרוגן נרתיקי להפחתת הסיכון לזיהום בדרכי השתן בנשים סביב ולאחר מנופאוזה עם זיהומים חוזרים בדרכי השתן זכה להמלצה מתונה (עדויות בדירוג B).

מעבר להמלצות הרשמיות, פאנל המומחים הסכים כי מתן לסירוגין של טיפול אנטיביוטי גורם יותר נזק מתועלת בהשוואה למתן טיפול אנטיביוטי מניעתי עם ייעוץ אודות כיצד לטפל במקרים בהם הזיהומים ממשיכים לחזור.

לעיתים קרובות חולים חשים חרדה מפני נטילת קורסים חוזרים של טיפול אנטיביוטי ועשויים להיות פתוחים יותר לרעיון של המתנה עד חזרה תוצאות תרביות שתן, בטרם התחלת טיפול. בנוסף, רופאים לעיתים קרובות אינם מעריכים נכונה את ההשפעות הפסיכו-סוציאליות של מקרים אלו, כולל תחושת אשמה ובושה. הפחתת הפחד מפני הישנות, כמו גם הנטל החברתי והפסיכולוגי, מהווים חלק גדול מהטיפול במקרים אלו.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AUA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה