Viral Infections

הנחיות לניהול ומניעה של התפרצות מחלת החצבת, עדכון אפריל 2019 (מדסקייפ)

ההתפרצות הקשה ביותר של חצבת בארה”ב מאז 1992 העלתה חששות לגבי אוכלוסיות בסיכון, וביניהן נשים בהריון אשר עשויות להיחשף למחלה. 1044 מקרים של חצבת ב 28 מדינות שונות בארה”ב אומתו עד ה 13 ביוני, ומספר זה עוד עשוי צפוי לעלות.

נשים הרות הנדבקות במחלת החצבת עשויות לפתח סיבוכים קשים וסיבוכים בעובר, הכוללים הפלה, לידת מת, משקל לידה נמוך, ופגות. העובר הנולד נמצא בסכנה לפתח חצבת של הילוד.

בתגובה להתפרצות האחרונה, ד”ר קכיקיס מאוניברסיטת וושינגטון בסיאטל ושות’ פרסמו הצהרת קונצנזוס והנחיות לקלינאים המטפלים בנשים הרות ונשים בגיל הפוריות בנושא חשיפה והדבקה במחלת החצבת.

על מנת להשיג חיסוניות של האוכלוסיה, על לפחות 92-95% מהאוכלוסיה להיות מחוסנים. עם זאת, שיעור ההתחסנות ירד מתחת לערכים אלה בשנים האחרונות. ההתפרצויות האחרונות נקשרו למטיילים אשר נבדקים בארצות אחרות, חוזרים לארצם ומפיצים את המחלה. מצב זה, בשילוב עם שיעור התחסנות נמוכה באוכלוסיות מסויימות בארה”ב, תורמים להתפרצות המחלה בארה”ב.

בנשים בריאות שאינן בהריון, שתי מנות של חיסון MMR הינן בטוחות ואפקטיביות ב 97%. חיסון חי מוחלש אינו מומלץ לנשים בהריון מחשש להדבקת האם והעובר במחלה.

מחברי הקונצנזוס, ה ACOG (American College of Obstetricians and Gynecologists), וה CDC התאחדו להוצאת ההנחיות הבאות לנשים בגיל הפוריות ונשים בהריון בנושא הדבקה במחלת החצבת.

טרום הריון: על נשים בגיל הפוריות ונשים השוקלות כניסה להריון לבדוק את הסטטוס החיסוני שלהן למחלת החצבת לפני הכניסה להריון. אם הן אינן מחוסנות עליהן לקבל חיסון MMR.

לאחר קבלת חיסון MMR, על האשה המתחסנת להמתין 4 שבועות לפני כניסה להריון. עם זאת, מתן החיסון בפרק זמן זה ואף בשלבי ההריון הראשוניים אינו מהווה אינדיקציה להפסק ההריון.

בזמן הריון: לנשים בעלות סיכון נמוך להדבקה, תיעוד של חיסון אחד של MMR הינו מספיק על מנת להוכיח חיסוניות. לנשים אשר נמצאות בסיכון גבוה להדבקה, יש צורך התיעוד של שתי זריקות של חיסון MMR על מנת להוכיח חיסוניות.

באוכלוסיות בהן מתרחשת התפרצות חצבת, יש לבצע בדיקה סרולוגית ל IgG בנשים בהריון ללא תיעוד מספק לחיסוניות על פי התנאים הנ”ל.

נשים בהריון אשר עלה החשד כי נחשפו לוירוס החצבת ואשר אינן מחוסנות, או שמצבן החיסוני אינו ברור ולא ניתן לבצע בדיקה סרולוגית, צריכות לקבל טיפול ב  IVIG (Intravenous Immunoglobulin) בתוך 6 ימים מהחשיפה.

לאחר לידה: על נשים אשר אינן מחוסנות לחצבת לקבל חיסון MMR. החיסון בטוח בעת הנקה, וכן, ההנקה אינה משפיעה על תגובת מערכת החיסון למתן החיסון.

מחברי ההנחיות קוראים לרופאים הראשוניים לקיים שיחות הסברה עם הורים אשר אינם מחסנים את ילדיהם, ולשאוף להביא את שיעור ההתחסנות מעל הסף של 95%. זאת על מנת לעצור ולמנוע התפרצות את מחלת החצבת אשר מעמידה בסיכון נשים בהריון, תינוקות ואנשים עם דיכוי חיסוני. על הרופאים לדון גם עם נשים בגיל הפוריות על חשיבות החיסון טרם כניסה להריון.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    מנתונים חדשים שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי הנוגדן החד-שבטי Nirsevimab הדגים יעילות של 90% במניעת אשפוז עקב זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) בתינוקות. ממצאי המחקר תומכים בהמלצות הנוכחיות של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן התומכות במתן Nirsevimab ביילודים ותינוקות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי RSV הינו הגורם המוביל לאשפוז תינוקות בארצות […]

  • דלקת מפרקים שגרונית מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה (Eur Heart J)

    דלקת מפרקים שגרונית מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בלידה (Eur Heart J)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Heart Journal עולה כי בנשים הרות עם אבחנה של דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) סיכון גבוה יותר לקדם-רעלת הריון, קרדיומיופתיה סביב הלידה, הפרעת קצב לב, נזק כלייתי חד ותרומבואמבוליזם ורידי במהלך האשפוז סביב הלידה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים עם אבחנה של דלקת מפרקים שגרונית סיכון מוגבר לסיבוכים […]

  • האם לרמות ויטמין D במהלך ההיריון השפעה ארוכת טווח על הסיכון לשברים בצאצא? (Eur J Clin Nutr)

    האם לרמות ויטמין D במהלך ההיריון השפעה ארוכת טווח על הסיכון לשברים בצאצא? (Eur J Clin Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Clinical Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לרמות ויטמין D בדם האם בזמן היריון עשויה להיות השפעה על הסיכון ארוך הטווח לשברים בצאצאים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים דיווחו על קשר בין רמות ויטמין D בדם האם בזמן הריון ובין בריאות העצם. […]

  • האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    בילדים קטנים שנולדו במהלך חודש אוקטובר סיכון מופחת להדבקה בשפעת כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים כותבים כי הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שילדים נוטים לקבל חיסונים בביקורים סדירים בחודש בו הם נולדו וחודש אוקטובר הינה תקופה מצוינת לקבל את החיסון כנגד שפעת. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר הנתונים MarketScan […]

  • טיפול ב-Spironolactone אינו מעלה את הסיכון למחלות ממאירות (J Am Acad Dermatol)

    טיפול ב-Spironolactone אינו מעלה את הסיכון למחלות ממאירות (J Am Acad Dermatol)

    בנשים עם חשיפה יומית לטיפול ב- Spironolactone (אלדקטון) בשל הפרעות עורית לא תועד סיכון גבוה יותר להתפתחות ממאירות שד או ממאירויות גניקולוגיות, בהשוואה לנשים שלא נחשפו לטיפול התרופתי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Spironolactone משמשת מעבר להתוויות המאושרות לטיפול במספר […]

  • מה בין הפרעות תפקודי תריס ובין הסיכון לממאירויות גניקולוגיות? (Sci Rep)

    מה בין הפרעות תפקודי תריס ובין הסיכון לממאירויות גניקולוגיות? (Sci Rep)

    הסיכון להתפתחות ממאירויות גניקולוגיות נמוכות יותר בנשים עם פעילות-יתר של בלוטת התריס, בהשוואה לנשים ללא ההפרעה בתפקודי התריס, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת בלוטת תריס והפרעה ברמות הורמוני התריס עלולות להשפיע על ביוץ, פיזיולוגיה של רירית הרחם ורמות אסטרוגן, אך מחקרים קודמים להערכת הקשר בין […]

  • השוואת Polyethylene Glycol לעומת Lactulose להקלה על עצירות בנשים הרות (Int J Gynaecol Obstet)

    השוואת Polyethylene Glycol לעומת Lactulose להקלה על עצירות בנשים הרות (Int J Gynaecol Obstet)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Gynaecology and Obstetrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ל- Polyethylene Glycol 4000 (או PEG) ול-Lactulose יעילות דומה להקלה על עצירות בנשים הרות, כאשר שלשול ויציאות רכות דווחו בשכיחות נמוכה יותר עם PEG. מטרת המחקר הנוכחי הייתה להשוות בין PEG ובין Lactulose להקלה על עצירות […]

  • מה בין מרווח הזמן בין הריונות ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Int J Gynaecol Obstet)

    מה בין מרווח הזמן בין הריונות ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Int J Gynaecol Obstet)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Gynaecology and Obstetrics מדווחים חוקרים מפינלנד על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הסיכון להתפתחות סוכרת הריונית עלה עם עליה במרווח הזמן בין הריונות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הדגימו תוצאות סותרות אודות הקשר בין מרווח הזמן בין הריונות ובין סוכרת הריונית. לאור זאת, במחקר הנוכחי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה