Wound Care

השוואה בין duloxetine (סימבאלתה) לpregabalin (ליריקה) בסובלים מכאב על רקע נוירופתיה סוכרתית פריפריאלית שלא הגיבו לגבפנטין עם/ללא טיפול מקביל בנוגדי דיכאון (Pain Pract )

ע”פ מחקר חדש מ-Pain Pract ,

במטופלים עם כאב על רקע נוירופתיה פריפריאלית סוכרתית (DPNP) אשר נכשלו בטיפול  gabapentin ללא טיפול מקביל עם נוגדי דיכאון, החלפת הטיפול ל- duloxetine (סימבאלתה) בהשוואה ל-pregabalin (ליריקה) עשויה לספק הפחתת כאב טובה יותר.

מטרת החוקרים הייתה לבחון את היעילות של דולוקסטין מול פרגבלין במטופלים עם DPNP , תוך השוואה של התוצאות בתתי קבוצות שעשו או לא עשו שימוש מקביל גם בנוגדי דיכאון.

החוקרים ביצוע אנליזה פוסט הוק תוך עיבוד נתוני מחקר אקראי בן 12 שבועות אשר אישר את חוסר הנחיתות של דולוקסטין לפרגבלין.

במחקר הקודם שפורסם, מטופלים עם DPNP עם תגובה לא מספקת לגבפנטין הועברו לטיפול מונותרפי בדולוסקטין, שילוב של דולוקסטין + גבפנטין, או מונותרפיה עם פרגבלין. שימוש נוכחי בנוגדי דיכאון אושר למשתתפים, ו-79 משתתפים אכן קיבלו טיפול מקביל בנוגדי דיכאון, לעומת 328 שלא קיבלו הטיפול.

באנליזת פוסט הוק זו, נמדד השיפור בממוצע רמת הכאב השבועי המתבססת על ניהול יומן כאב יומי (בסקאלת ציונים של 0-10) בקבוצה שטופלה בנוגדי דיכאון במקביל, ובקבוצה שלא קיבלה טיפול נוסף בנוגדי דכאון, במטרה להעריך אם יש הבדלים בין קבוצות הטיפול (עם/ללא נוגדי דיכאון) לאורך 12 שבועות .

נמצא שההבדלים בין קבוצות הטיפול מבחינת הפחתת הכאב היו מובהקים (P=0.035) : מבין המטופלים שלא נטלו נוגדי דיכאון , אלו שטופלו בדולודסטין השיגו הפחתה גדולה יותר בכאב מאשר אלה שטופלו בפרגבלין בשבוע 4 למעקב, ובכל השבועות העוקבים באופן רציף, עד לגמר המעקב לאחר 12 שבועות טיפול: הירידה ברמות הכאב הייתה 2.8- עבור משתתפי דולוקסטין לעומת 2.1- במשתתפי פרגבלין, p-0.031 . מטופלים שטופלו בשילוב של דולוקסטין + גבפנטין השיגו אף ירידה גדולה יותר מאשר פרגבלין בשבועות 2,3,5,7, ו-9 , עם p<0.05 , אך לא בתום תקופת המעקב שבה הירידה הייתה 2.4- אך ללא מובהקות סטטיסטית עם p=0.222 .

מבין המטופלים בתת הקבוצה שקיבלה במקביל גם טיפול נוגד דיכאון, לא נמצאו הבדלי מובהקים בין הקבוצות.

מסקנת החוקרים היא שבמטופלים עם DPNP שנכשלו תחת טיפול בגבפנטין, ולא נטלו נוגדי דיכאון במקביל, החלפת הטיפול לדולוקסטין, בהשוואה לפרגבלין, עשויה להוביל לירידה טובה יותר בעוצמת הכאב. לעומת זאת, במטופלים שלא הגיבו לגבפנטין ואשר משתמשים במקביל גם בנוגדי דיכאון, ההחלפה לדולוסקטין או פרגבלין עשויה לספק עוצמת ירידה דומה בכאב.

Pain Pract. 2013 Oct 24. doi: 10.1111/papr.12121

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה