משפחה

סקירה של היעילות והבטיחות של נוגדי דיכאון בילדים ובמתבגרים (BMJ)

חוקרים ביקשו לערוך סקירה של הספרות, בכדי לקבוע את היעילות והבטיחות של טיפול עם תרופות נוגדות דיכאון חדשות יותר, בילדים ובמתבגרים הסובלים מדיכאון.

החוקרים בדקו 6 מחקרים אקראיים ומבוקרי פלסבו, שכללו 477 מטופלים ו- 463 ילדים בקבוצות הפלסבו. החולים טופלו ב- paroxetine, fluoxetine, sertraline או venlafaxine.

מתוך סך של 42 מדדים להערכת יעילות הטיפול, רק ב- 14 נרשם יתרון מובהק לקבוצת הטיפול. שתיים מהעבודות מצאו יתרון לקבוצות הטיפול, שתיים מצאו כי אין לטיפול יתרון, ושני מחקרים קטנים יותר לא מצאו יתרון מובהק סטטיסטית.

מטה אנליזה של 5 מהמחקרים, בהם נעשה שימוש ב- SSRIs, העלתה כי בסיכום, לתרופות יתרון קטן מאד, והן הביאו לשיפור של 3 או 4 נקודות במדד שנע בין הערכים 17 ו- 113.

מהמחקרים עולה כי תופעות לוואי אינן נדירות, ונצפו מקרים לא מעטים למרות תקופת המעקב הקצרה. באחד המחקרים, טיפול ב- paroxetine היה קשור בתופעות לוואי ב- 11 מתוך 93 מטופלים, בהשוואה ל- 2 מתוך 87 נבדקים בקבוצת הפלסבו. במחקר אחר, נרשמה נשירה של 9% מהמטופלים ב- sertaline על רקע תופעות לוואי של הטיפול, בהשוואה לנשירה של 3% בלבד בקבוצת הפלסבו.

סקירת המחקרים מראה כי קיים שיפור ניכר בקבוצות הפלסבו, עם ערך מוסף מוגבל לטיפול התרופתי. בנוסף, השיעור הגבוה של תופעות לוואי, מעורר חשש מפני הנזק שיכול להיגרם משימוש בתרופות אלו. לאור זאת נראה כי אין מקום להמליץ על מתן של נוגדי הדכאון החדשים יותר, לילדים ולמתבגרים הסובלים מדיכאון, מסכמים החוקרים.

BMJ  2004;328:879-883.

לידיעה ב- BMJ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה