משפחה

קבוצת צרכנות אמריקאית קוראת להוציא את הקרסטור מהשוק בגלל תופעות לואי, אסטרה-זנקה טוענת שלטענות אלה אין בסיס עובדתי (BBC )

ע”פ דיווח מה-BBC ד”ר סידני וולף, מקבוצת הצרכנות אמריקאית, US consumer group Public Citizen , דורש מרשויות הבריאות בארה”ב להוציא מהשוק את הסטטין החדש rosuvastatin (Crestor) .

לטענת ד”ר וולף השימוש בסטטין זה כרוך בסיכון גבוה יותר של תופעות לואי מאשר סטטינים אחרים בשוק. יצרנית התרופה, חברת אסטרה-זנקה טוענת שקרסטור הינו בטוח במידה שווה לסטטינים אחרים. בחודש שעבר, הפיצה כזכור אסטרה-זנקה מכתב לרופאים בבריטניה המזכיר להם את ההנחיות לפיהן יש להתחיל את הטיפול במינון הנמוך של 10 מ”ג , והעלאת המינון  תיעשה רק לחולים הנמצאים בסיכון קרדיווסוקלרי גבוה יותר, וזאת מטעמי בטיחות.

ואולם, לפי טענת ד”ר וולף, גם במינון הנמוך של 10 מ”ג הסיכון גבוה מידי. לדבריו, בארה”ב דווח עד היום על 20 מקרים של rhabdomyolysis וכשל כלייתי במטופלים שנטלו את הקרסטור במינון של 10 מ”ג.

דובר הקולג’ המלכותי של הרופאים הכלליים לנושאי מרשמים , ד”ר קנדי טען בתגובה שהדיווחים על תופעות לואי של rhabdomyolysis ונזק כלייתי הכרוכים בשימוש בקרסטור מדאיגים, ושיש צורך לקבל הערכה ברורה ובהירה מהרשויות, כמו CSM באשר לבטיחות וליעילות של תרופה זו.

דובר ה-CSM הודיע כי הם וגם ה-MHRA ימשיכו לעקוב אחר המידע הנוגע לתרופה זו, כמו לכל תרופה חדשה.

חברת אסטרה-זנקה טוענת בתגובה שהאשמותיו של ד”ר וולף משוללות יסוד ושהנתונים שהוא מציג שגויים ומטעים. החברה מודה כי היו מס’ מקרים של rhabdomyolysis בשימוש במינון של 10 מ”ג, אך שיעור המקרים הללו אינו שונה מאלה שהתרחשו בסטטינים אחרים במינונים מקבילים. החברה מדגישה כי כאשר בוחנים את “מאזן” התועלת שמשיג הטיפול בקרסטור מול תופעות הלואי אז המאזן הוא חיובי ביותר.

לדיווח ב- BBC

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.