משפחה

נתונים חדשים מצביעים על קשר בין חשיפה סביבתית ובין מחלות ממאירות (Cancer)

ידוע היטב כי חשיפה סביבתית לגורמים מזיקים, דוגמת ראדון, חומרי הדברה וזיהום אוויר, עשויה להביא לעליה בסיכון לממאירויות ספציפיות בעיר או אזור מסוים. עם זאת, מנתונים חדשים עולה כי האיכות הסביבתית הכוללת של אזור גיאוגרפי קשורה גם כן עם היארעות מחלות ממאירות.

מדד EQI (Environmental Quality Index) הינו מדד ברמת המחוז של חשיפה סביבתית מצטברת הכולל חמישה תחומים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר בין המדד הנ”ל ובין שיעורי היארעות מחלות ממאירות, מתוקנים לגיל, ממאגר נתוני SEER (Surveillance, Epidemiology and End Results). הם לקחו בחשבון את כל אתרי הגידול ואת שלושת האתרים הספציפיים בגברים ובנשים.

מהנתונים עולה כי בהשוואת האיכות הסביבתית הטובה ביותר (חמישון עליון) אל מול האיכות הגרועה ביותר (חמישון תחתון) עלה קשר חיובי בין שיעורי היארעות מחלות ממאירות בכל-אתר ברמת המחוז ובין איכות סביתית ירודה בכלל המדגם (הבדל שיעורי היארעות של 38.55) ובגברים (הבדל שיעורי היארעות של 32.60) ובנשים (הבדל שיעורי היארעות של 30.34) בנפרד, עדות לעליה אפשרית בהיארעות סרטן עם ירידה באיכות הסביבתית.

מודלים שסיווגו נבדקים לפי מגורם באזורי כפרי/עירוני מצאו קשר חיובי בהשוואת החמישון העליון והתחתון בכל הקבוצות, למעט באזורי אוכלוסיה קטנה/כפרית ובאזורי ערים גדולות.

הקשר החיובי הבולט ביותר עם איכות סביבתית ירודה תועד עם סרטן ערמונית וסרטן שד.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על קשר בין איכות סביבתית, כפי שנקבע לפי מדד EQI, ובין שיעורי היארעות ממאירויות בכל אתר בגוף. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים להערכת חשיפות סביבתיות מצטברות.

Cancer. Published online May 8, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על נתונים חדשים ממחקר POST-PCI מהם עולה כי אין תועלת קלינית להשלמה גורפת של מבחן מאמץ בחולים בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית, בהשוואה למעקב קליני בלבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גישת המעקב האופטימאלית לאחר התערבות כלילית מילעורית בחולים בסיכון גבוה […]

  • משרד הבריאות מפרסם את דו

    משרד הבריאות מפרסם את דו"ח מיטות האשפוז ועמדות ברישוי לשנת 2023

    משרד הבריאות פרסם הבוקר את דו"ח מיטות אשפוז ועמדות ברישוי דצמבר 2023, המציג מידע מעודכן על מספר המיטות במוסדות הבריאות השונים, בהן מיטות לאשפוז ולאשפוז יום, עמדות לטיפול יום, רפואה דחופה, ניתוח, התעוררות, דיאליזה, לידה ועריסות ילודים.

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • למעלה משליש מהילדים עם אלרגיה למזון נחשפו למעשי בריונות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    למעלה משליש מהילדים עם אלרגיה למזון נחשפו למעשי בריונות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI)

    מעשי בריונות על-רקע אלרגיה למזון נפוצים מאוד בקרב ילדים בגילאי 5-17 שנים, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים משאלונים אלקטרוניים למילוי עצמי שנאספו ממדגם שכלל 295 ילדים בגילאי 5-17 שנים (גיל ממוצע של 9.5 שנים; 82.5% לבנים) עם אלרגיה […]

  • האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    בילדים קטנים שנולדו במהלך חודש אוקטובר סיכון מופחת להדבקה בשפעת כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים כותבים כי הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שילדים נוטים לקבל חיסונים בביקורים סדירים בחודש בו הם נולדו וחודש אוקטובר הינה תקופה מצוינת לקבל את החיסון כנגד שפעת. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר הנתונים MarketScan […]

  • אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

    אלרגיות למזון ואנפילקסיס הקשור למזון (JAMA, CME)

    אלרגיות למזון ואנפילקסיס הן אתגר בריאותי משמעותי, המשפיע על אנשים בכל הגילים. סקירה זו מתעמקת בפתופיזיולוגיה, באפידמיולוגיה, באלרגנים נפוצים, בהיסטוריה טבעית, בהתייצגות קלינית, באבחון, במניעה ובטיפול באלרגיות למזון בתיווך נוגדני IgE, עם דגש מיוחד על תסמונת אלפא-גל. הבנת המורכבות של מצבים אלה חיונית בעבור רופאים, מטופלים ובני משפחותיהם כדי להבטיח טיפול נכון ומניעה של תגובות אלרגיות חמורות.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה