צנתור ב – IPAD במכון הצנתורים בבילינסון

טכנולוגיה מתקדמת וראשונה מסוגה בעולם שפותחה במיוחד עבור מכון הצנתורים בבילינסון, ביוזמתו של פרופ’ רן קורנובסקי מנהל המכון לצנתורי לב במערך הקרדיולוגי, מרכז רפואי רבין (בי”ח בילינסון ובי”ח השרון), מאפשרת לצפות בכל החומר הרפואי שנאסף במהלך הצנתור, ישירות על גבי מסך האייפד.

צנתור לב הינה פעולה רפואית המספקת מידע מדויק ומפורט לגבי פעילות הלב ומצב העורקים המזינים אותו. המידע המושג בצנתור עוזר לרופאים לאבחן במדויק את הבעיה, ובכך לבחור את הטיפול המתאים ביותר ולבצע את ההליך בפועל. האפליקציה החדשה פרי שיתוף פעולה של בית החולים עם חברת מקסון (Mckesson ), מאפשרת למצנתר להציג למטופל ולבני משפחתו את ההליך הרפואי שעבר בצורה קלה, ברורה ומקצועית, באופן חזותי וכל זה ברזולוציה גבוהה ביותר.

פרופ’ רן קורנובסקי, מנהל מכון הצנתורים שבמערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי- יוזם הפרויקט:

“זו סנונית ראשונה, המבשרת על עידן חדש של רפואה. במקום להסביר למטופל ולבני משפחתו באקרובאטיקה של מילים מה זה צנתור ומה ביצענו במהלך הפעולה, אני מציג באמצעות האייפד את ההליך הרפואי באופן חזותי, ברור ומקצועי. זו חוויה מסוג אחר, המאפשרת ל”ייצר” רפואה “בגובה העיניים”. אני סבור כי בעקבות פיתוח זה, נראה בעתיד הקרוב יישומים נוספים בעולם הדימות: רנטגן, MRI , אנגיו, CT וכו’. באמצעות חווית השימוש באייפד השיח עם המטופל משתנה, ואף הופך לענייני יותר. אין צורך להשתמש במגוון תיאורים ותרשימים והמטופל יכול להתעמק ב”מה” במקום ב”איך” “.

באמצעות האפליקציה נקלט המידע הנאסף במהלך הצנתור, החל מהליך של ניטור ומדידת לחצים בתוך הלב והזרקת חומר ניגוד לצורך הדגמת כלי הדם, ועד הרחבת עורקים כליליים על ידי בלון והשתלת תומכנים (סטנטים). חומר זה נאסף כאמור במהלך הצנתור וניתן לצפייה מיד בסיום ההליך על מסך האייפד. התוכנה מאפשרת להציג למטופל גם חומר הדרכה ומידע נוסף לפני ואחרי ההליך הרפואי מבלי שהוא יצטרך לקום ממיטת חוליו.

מעבר לסיוע למטופל בהבנת ההליך שעבר, בזכות ניידותו של המכשיר ורמת האבטחה הגבוהה, האפליקציה מאפשרת התייעצות של הצוות הרפואי ממחלקות שונות בכל מקום ובכל זמן, וכן ביצוע מדידות ובדיקת ערכים ישירות על מסך המכשיר, דבר המשפר ומייעל את הטיפול.

מקור: דוברות מרכז רבין

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה