משפחה

ההשפעות ההתנהגותיות והגופניות של חשיפה לאירועים טראומטיים (CBGSQ)

חשיפה לאירוע פוטנציאלי טראומטי אחד, או יותר, במהלך החיים, מלווה במגוון השלכות התנהגותיות וגופניות שליליות, הנעות בין מחלות פסיכיאטריות ודיכאון ועד הפרעות התמכרות לחומרים, אסתמה ולחץ דם גבוה, כך עולה מנתונים חדשים מטעם ה-SAMHSA (Substance Abuse and Mental Health Services Administration).

החוקרים אספו נתונים אודות שימוש בחומרים ונתוני מעקב פסיכיאטרי בשנים 2008-2012.

מהנתונים עולה כי באלו שנחשפו לאירועים טראומטיים אפשריים תועדה עליה בסיכויים להפרעות רפואיות שונות, כולל אסתמה, יתר לחץ דם, סינוסיטיס וכיבים, כמו גם עליה בשימוש במהלך החיים בחומרים אסורים, שימוש בחומרים אסורים בשנה האחרונה ושתיה מופרזת במהלך החודש האחרון.

הנטל על בריאות הנפש גבוה במיוחד חשיפה לאירוע טראומטי אחד, או יותר, מלווה בשיעורים גבוהים יותר של מצוקה פסיכולוגית ואירועי דיכאון מג’ורי.

בקרב אלו עם תסמיני דחק בתר-חבלתי שאירעה בשנה האחרונה, השכיות של מחשבות אובדניות הייתה גבוהה יותר מפי שש, בהשוואה לאלו ללא תסמינים (21.8% לעומת 3.3%).

באלו שחוו תסמיני דחק בתר-חבלתי, כולל הפרעת דחק בתר-חבלתית, שיעור התסמינים היה גבוה יותר בקרב מבוגרים בגילאי 26-49 שנים, בהשוואה לאלו בגילאי 50 שנים ומעלה. השיעורים היו גם גבוהים יותר בנשים בהשוואה לגברים; באלו עם סוג תעסוקה “אחר” (דוגמת אלו עם מוגבלות) בהשוואה לאלו שעבדו במשרה מלאה או היו מובטלים; ובקרב אלו עם הכנסה משפחתית נמוכה יותר.

הדו”ח מדגיש את הצורך במאמצים להתמודדות עם הצרכים של מטופלים לאחר חשיפה לאירועים טראומטיים. לאור ממצאים אלו, על רופאים להכיר ולהגיב לאירועים טראומטיים בעברם של המטופלים שלהם.

CBGSQ Quarterly Report. April 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה