פיזיותרפיה מביאה להקלה בעצירות בילדים (Gastroenterology)

תרגילי פיזיותרפיה הממוקדים בשרירי רצפת האגן מובילים להקלה בעצירות תפקודית בילדים מעל ומעבר לטיפול רפואי סטנדרטי, כך עולה מתוצאות מחקר רב-מרכזי, שפורסמו במהלך חודש ספטמבר בכתב העת Gastroenterology.

במסגרת המחקר חולקו באקראי 53 ילדים, בגילאי 5-16 שנים, לטיפול רפואי סטנדרטי (26 חולים), שכלל הדרכה ומשלשלים, או לטיפול סטנדרטי עם פיזיותרפיה ספציפית (27 חולים). כל המשתתפים אובחנו עם עצירות תפקודית לפי קריטריוני Rome III בבתי חולים בהולנד בין דצמבר 2009 ועד מאי 2014.

הילדים וההורים בקבוצת הביקורת קיבלו הדרכה וייעוץ תזונתי. בנוסף, הילדים התבקשו לא להתאפק כאשר חשו צורך בהתרוקנות, וקיבלו הוראה לשבת על האסלה באופן רגוע למשך לפחות חמש דקות לאחר שלוש הארוחות העיקרית, עם לחיצה עדינה, במידת הצורך, באמצעות מושב אסלה או הדום. רופאי הילדים דנו גם באשר ליומני פעילות מעיים ומתן שתן ונתנו מרשם למשלשלים לפי הצורך.

במהלך ששת חודשי המחקר, המשתתפים השלימו שישה מחזורי טיפול. המאפיינים הקליניים של הילדים בשתי הקבוצות היו דומים בתחילת המחקר: 41.5% מהילדים התרוקנו פחות משלוש פעמים בשבוע, 56.6% סבלו מאי-נקיטת צואה, 60.4% דיווחו על יציאות קשות או כואבות, ב-50.9% תועדה כמות צואה גדולה, 45.3% דחו התרוקנות וב-26.4% זוהה גוש צואה נמוש.

כל 53 הילדים למעט אחד קיבלו טיפול במשלשלים, 47 סבלו מעצירות במשך שישה חודשים ומעלה.

לאחר שישה חודשי טיפול, 92.3% מהילדים בקבוצת ההתערבות ו-63.0% מהילדים בקבוצת הביקורת לא סבלו עוד מעצירות תפקודית, לפי קריטריוני Rome III (יחס סיכון מתוקן של 11.7), תוצא שהוא כעיקרי במחקר. העדר כל ששת קריטריוני Rome III דווח באופן דומה ב-24 המשתתפים בקבוצת ההתערבות, אך רק ב-12 מהמשתתפים בקבוצת הביקורת (44.4%) (יחס סיכויים מתוקן של 21.0).

בנוסף, 65.4% מהילדים בקבוצת ההתערבות לא נטלו עוד משלשלים, זאת בהשוואה ל-37% מהילדים בקבוצת הטיפול הסטנדרטי (יחס סיכויים מתוקן של 6.5).

באשר לתוצאי סיום משניים, השיפור היה גדול יותר בקבוצת טיפולי פיזיותרפיה בכל המדדים שנבחנו, למעט שאלוני קשיים וכוח, שלא הדגימו הבדלים בין הקבוצות. לא תועדו אירועים חריגים בין הילדים או ההורים.

Gastroenterology. Published online September 17, 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • עדויות חדשות תומכות בהשהיית טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 לפני בדיקות אנדוסקופיות להפחתת הסיכון לאספירציה (Gastroenterology)

    עדויות חדשות תומכות בהשהיית טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 לפני בדיקות אנדוסקופיות להפחתת הסיכון לאספירציה (Gastroenterology)

    טיפול בתרופות ממשפחת GLP-1RA (או Glucagon-Like Peptide-1 Receptor Agonists) מלווה בסיכון מוגבר משמעותית לדלקת ריאות משנית לאספירציה לאחר אנדוסקופיה של מערכת העיכול, בפרט לאחר אנדוסקופיה עליונה וטשטוש עם פרופופול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Gastroenterology. איגוד ה-American Society of Anesthesiologists פרסם לאחרונה קווים מנחים הממליצים על השהיית GLP-1RA לפני פרוצדורה אנדוסקופית או ניתוחית […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיפה תעסוקתית לאזבסט מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט, הן מסוג אדנוקרצינומה והן מסוג תאי קשקש. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ממאירות של הוושט, הכולל קרצינומה של תאי קשקש ואדנוקרצינומה, הינה מחלה ממארת עם פרוגנוזה גרועה ושיעורי תמותה […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Upadacitinib מוביל להקלה מהירה בתסמינים בקרב חולי קרוהן (Clin Gastroenterol & Hepatol)

    טיפול ב-Upadacitinib מוביל להקלה מהירה בתסמינים בקרב חולי קרוהן (Clin Gastroenterol & Hepatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology עולה כי Upadacitinib (רינבוק) הוביל לשיפור תדירות צואה רכה/נוזלית ומדדי כאבי בטן במהלך השבוע הראשון לטיפול בחולים עם מחלת קרוהן בדרגה בינונית-עד-חמורה, כולל בחולים לאחר כישלון טיפול ביולוגי. החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק של נתונים משני מחקרים בשלב 3 – U-EXCEL ו-U-EXCEED – להערכת הקלה בתסמינים בחולים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה