טיפול מבוסס-רשת מסייע בהקלה על נדודי שינה (JAMA Psychiatry)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry עולה כי טיפול קוגניטיבי-התנהגותי מבוסס-רשת לנדודי שינה (CBT-I או Cognitive-Behavior Therapy Insomnia) הינו אפשרות יעילה לטיפול, העשויה לאפשר מתן הטיפול למספר חולים גדול מאוד.

במסגרת המחקר חולקו באקראי 303 מבוגרים (גיל ממוצע של 43 שנים) עם אינסומניה כרונית, לתכנית מבוססת-רשת, אינטראקטיבית, מותאמת אישית ואוטומטית (Sleep Healthy Using the Internat, או SHUTi) או תכנית הדרכה שאינה מותאמת אישית בנושא נדודי שינה.

בתחילת המחקר, 77 משתתפים בקבוצת SHUTi (51%) ו-69 משתתפים בקבוצת ההדרכה (45.7%) דיווחו כי השתמשו בעזר שינה לפחות לילה אחד. משתתפים בשתי הקבוצות דיווחו על הפחתת השימוש בעזרי שינה בלפחות לילה אחד לאורך הזמן: 38.3% מהמשתתפים בקבוצת SHUTi לאחר תשעה שבועות, 37.2% לאחר שישה חודשים ו-33.1% לאחר שנה אחת. השיעורים המקבילים בקבוצת ההדרכה עמדו על 42.5%, 34.4% ו-33.9%.

מנגד, התערבות SHUTi הייתה יעילה יותר בהשפעתה על חומר נדודי שינה, חביון הופעת שינה ומספר יקיצות לאחר התחלת שינה. לאחר שנה אחת, שיעורי הפוגה עמדו על 56.6% בקבוצת SHUTi לעומת 27.3% בקבוצת ההדרכה.

בנוסף, 69.7% מהמשתתפים בקבוצת ההתערבות הוגדרו כמגיבים לטיפול, זאת בהשוואה ל-43% מהמשתתפים בקבוצת ההדרכה.

החוקרים כותבים כי ישנם יתרונות רבים לטיפול מוקדם ולכן אפשרות מתן טיפול דרך הרשת מהווה אפשרות מצוינת לטיפול בחולים הסובלים מנדודי שינה.

JAMA Psychiatry 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה