משפחה

השלכות העדר טיפול לדום נשימה בשינה על בריאות הלב ואיזון סוכר בדם (J Clin Endocrinol Metab)

טיפול הולם בדום נשימה חסימתי בשינה עשוי להשפיע לטובה על בריאות הלב ורמות הסוכר בדם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

לדברי החוקרים, בחולים עם דום נשימה בשינה ללא טיפול במכשיר CPAP (Continuous Positive Airway Pressur) בלילה חלה החמרה בבריאות הלבבית ובאיזון רמות הסוכר בדם.

מדגם המחקר כלל 31 חולים עם דום נשימה חסימתי בשינה בדרגה בינונית-עד-חמורה, שהקפידו על שימוש במכשירי CPAP. המשתתפים ישנו שני לילות במעבדה והשתמשו במכשיר CPAP רק בלילה אחד מאלו. החוקרים אספו דגימות דם בזמן שהמשתתפים במחקר ישנו, בתדירות של כל 20 דקות.

החוקרים מדווחים כי בלילה בו לא השתמשו במכשיר ה-CPAP, חזרה הפרעת הנשימה בשינה של המטופלים. בלילות אלו, רמות החמצן בדם המטופלים היה נמוך, איכות השינה ירודה וקצב הלב מהיר.  בנוסף, דגימות הדם העידו על עליה בחומצות שומן, סוכר וקורטיזול.  עוד זוהתה עליה בלחץ הדם ובנוקשות עורקים, שנקשרו בעבר עם בעיות לבביות.

לדברי החוקרים, מדובר היה בחולים שמנים ובחולים עם דום נשימה יחסית חמור, לצד בעיות רפואיות נוספות. חולים המתאימים לתאירו זה עשויים לחוות שינויים דומים במהלך הלילה במידה ולא ישתמשו במכשיר ה-CPAP.

רמות חומצות שומן וסוכר עלו בכלל הקבוצה של המשתתפים שלא השתמשו במכשיר CPAP, אך חולים עם סוכרת עשויים להיות פגיעים יותר לעליות סוכר בדם.

J Clin Endocrinol Metab 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה