משפחה

אפליקציה רפואית מסייעת בהחלטות לטיפול על-בסיס נתוני המטופל (מתוך כנס ה-EAACI)

מנתונים שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-EAACI (European Academy of Allergy and Clinical Immunology) עולה כי אפליקציה למכשירים ניידים נועדה לסייע בהמלצות לטיפול על-בסיס מידע המתקבל מהחולים. המומחים מסבירים כי הם נעים מהחלטות על-בסיס הנחיות לאלגוריתם טיפול פשוט יותר,  ובכדי להגיע ליעד זה, דרושים מסלולי טיפול אחרים.

האפליקציה החדשה תשתמש במערכת קבלת תמיכה בקבלת החלטות קליניות בנזלת אלרגית למתן המלצות לטיפול על-בסיס נתונים ספציפיים עליהם ידווח המטופל: סוג הנזלת האלרגית, הטיפולים הנוכחיים, חשיפה לאלרגנים ומדד VAS (Visual Analog Scale).

הרעיון הוא להכניס נתונים לאפליקציה ואיש הצוות הרפואי יקבל המלצה פשוטה לטיפול בהתאם למיד זה. המטרה היא לפשט את ניהול המקרים ולהשתמש במדד VAS זהה באפליקציה לשיפור התקשורת בין המטופל והצוותים הרפואיים.

לאישור ההמלצות לטיפול, החוקרים יצרו קשר עם קבוצה של מומחים בנזלת אלרגית בנושא גישות להגברת והפחתת טיפול. הרעיון הוא שללא תלות במידע שמזין איש הצוות הרפואי או החולה, אותו תרחיש יכוסה באפליקציה.

החוקרים שלחו סקר ל-70 מומחים בנזלת אלרגית מאוסטרליה, אירופה וצפון אמריקה, עם שיעורי תגובה של 50%. הסקר כלל שאלות אודות גישה והתוויות להתחלת, הגברת והפחתת טיפול. עוד נכללו שאלות אודות המלות ספציפיות לטיפול בכל אחד מהשלבים הללו, לפי מדד VAS.

באופן כללי, המומחים הסכימו עם ההמלצות באשר להתוויות להגברת והפחתת טיפול. עוד זוהתה מוסכמה כללית באשר לגישות הגברת והפחתת טיפול.

עם זאת, תועדו גם דעות סותרות. חלק מהמומחים סברו כי טיפול פומי בקורטיקוסטרואידים הומלצו בשלב מוקדם מדי ואימונותרפיה הוצעה בשלב מאוחר מדי. חלק סברו כי במידה והחולה גדוש, אזי יש להפחית את הטיפול למתן פומי של קורטיקוסטרואידים, מאחר וטיפול פומי בהיסטמינים לא הוכח כיעיל במקרים של גודש.

הצפי הוא כי האפליקציה החינמית תהיה זמינה במהלך השנה הבאה.

מתוך כנס ה- European Academy of Allergy and Clinical Immunology

לידיעה במדסקייפ


הערת מערכת:

בהקשר זה אנו שמחים לציין על שת”פ שבו אנו (e-Med-tools) ביחד עם איגודים מקצועיים הופכים הנחיות והמלצות טיפול לאפליקציות נוחות ושימושיות . ניתן כבר לראות ולהוריד את LDL-C CALCULATOR שהוכן ביחד עם החברה לטרשת עורקים, ובקרוב גם האפליקציות ליתר לחץ דם וסוכרת.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה