משפחה

ד”ר רועי אלדור: אנחנו במהפיכת האינסולין השנייה ובמטופלים הזקוקים לאינסולין בזאלי יש להתחיל ולטפל באינסולינים החדשים כדוגמאת דגלודק (טרגלודק)

בהרצאתובכנס התכנית הלאומית לסוכרת, שהתקיים בת”א ב-28/6, הציג ד”ר רועי אלדור, מנהל היחידה לסוכרת, המכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם ולחץ דם, המרכז הרפואי ת”א ע”ש סוראסקי, את החדשות והחדשנות בטיפול באינסולין בזאלי.

את ההרצאה פתח ד”ר אלדור בנתון לפיו 48% מהמטופלים (ישראל, מכבי)המקבלים אינסולין בזאלי אינם מגיעים לאיזון גליקמי (A1Cמעל 8%) . הסיבה לנתון מאכזב זה הוא בעיקר בשל החשש מהיפוגליקמיות. דרגת הפחד של המטופלים מהיפוגליקמיה היא באותה רמה כמו פחד מעיוורון…את הנתון הזה אפשר להבין על רקע המידע באשר לקשר בין היפוגליקמיות חמורות לסיבוכים מסכני חיים.

הפתרון אינסולין בזאלי מושלם.. אותו מגדיר ד”ר אלדור ביכולת איזון טובה, צפוי, גמיש ונוח, ועם סיכון נמוך להיפוגליקמיות, והמשמעות היא שהאינסולין הזה צריך להיות עם עוצמה קבועה, ואריאביליות נמוכה, זמן מחצית חיים ארוך ויעיל בהפחתת רמות סוכר בדם .

מולקולת הדגלודק (טרגלודק ) של חברת נובו נורדיסק תוכננה בכדי לענות על הקריטריונים של אותו אינסולין מושלם, מסביר ד”ר אלדור תוך שהוא מציג את מבנה המולקולה ומנגנון הפעולה.

כתוצאה מכך, כאשר משווים את הפרמטרים השונים לגלארג’ין (לנטוס) שהוא האינסולין הבזאלי הנמצא בשימוש הרב ביותר כיום, רואים שזמן מחצית החיים יותר מכפול (25.4 שעות לעומת 12.1 שעות), וכתוצאה מכך יציבות ארוכת שעות לאורך היממה, וגם גמישות טיפולית רבה (כלומר גם כאשר טיפלו בשעות שונות ביממה נשמרה היציבות הגליקמית) . גם השונות היומית של רמות הסוכר הרבה יותר נמוכה בדגלודק.

בהשוואה לגלארג’יןU300(טוג’או) מסביר ד”ר אלדור שהפוטנטיות של גלארג’יןU300הייתה נמוכה יותר ב-30% מזו של דגלודק.

מבחינה קלינית, מחקרי ה-SWITCHשנעשו גם בחולי סוכרת סוג 1 וגם סוג 2 במטופלים הנמצאים בסיכון גבוה להיפוגליקמיות נמצא שהסיכון להיפוגליקמיות , היפוקגליקמיות חמורות והיפוגליקמיות ליליות היה נמוך משמעותית יותר בטיפול בדגלודק בהשוואה ללנטוס, כאשר לא היו הבדלים כצפוי ב-AIC.

מבחינת בטיחות קרדיווסקולרית מחקר ה-DEVOTEהדגים בטיחות קרדיווסקולרית דומה לזו של לנטוס (ד”ר אלדור מציין שהייתה נטייה לירידה לא מובהקת באירועים הקרדיווסקולריים תחת דגלודק ) , אך מאידך דווח על ירידה מובהקת ב-40% באירועים היפוגליקמיים חמורים תחת דגלודק בהשוואה ללנטוס, לרבות ירידה משמעותית באירועים היפוגליקמיים ליליים.

גם נתוני “עולם אמיתי” שלדעת ד”ר אלדור יש להם משמעות חשובה ביותר, הראו מגמות דומות של ירידה בהיפוגליקמיות תחת טיפול בדגלודק. ד”ר אלדור הדגיש במיוחד עבודה שנעשתה בישראל , במכבי, ממנה עולה כי החלפה מאינסולינים אחרים לדגלודק קשורה לירידה משמעותי ב-A1C(מ-8.5% ל-7.5%) שלדעת ד”ר אלדור נובעת מכך שהביטחון הרב יותר יש לרופא ולמטופל בדגלודק מאפשר השגת איזון טוב יותר.

לדעת ד”ר אלדור, התוצאות שמדגים דגלודק בהשוואה ללנטוס הן דומות מאוד באופן יחסי לתוצאות שהראה לנטוס מולNPHלפני יותר מעשור..

את השינוי הזה באינסולינים הבזאלים החדישים (טרגלודק וטוג’או) מגדיר ד”ר אלדור כמהפיכת האינסולין השנייה

להרצאה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה