משפחה

מחקר חדש שופך אור על הקשר בין הרגלי תזונה ודמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

חוקרים מאמינים כי הצליחו לחשוף חלק מרכזי מהפאזל בקשר בין דיאטה ודמנציה. מהנתונים שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-AAIC (Alzheimer’s Association International Conference) עולה כי דפוס דיאטה מסוים נקשר עם סמנים בדם לתהליכים דלקתיים וכן מצאו כי בקשישים שהקפידו על דפוס תזונה זה זוהה נפח קטן יותר של החומר האפור עם תפקוד קוגניטיבי גרוע יותר.

החוקרים מסבירים כי גורמים תזונתיים דוגמת דגים, אגוזים, חומצות שומן אומגה-שלוש וחומצה פולית, כמו גם דיאטה ים-תיכונית, קשורים עם סיכון נמוך יותר למחלת אלצהיימר ותפקוד מוחי טוב יותר בקשישים. עדויות אחרות מצאו כי מוצרי מזון וחומרי תזונה רבים עשויים להשפיע על התהליכים הדלקתיים.

המחקר כלל 330 קשישים שהשלימו בדיקת MRI ומדידת רמות הסמנים הדלקתיים CRP ו-IL6. המשתתפים השלימו שאלוני תזונה שכללו שאלות אודות צריכה תזונתית במהלך השנה האחרונה. על-בסיס מידע זה, החוקרים יצרו מודל סטטיסטי לקביעת דפוס INP (Inflammation-related Nutrient Pattern). מדד זה כול לשילוב של 24 חומרי מזון, כל אחד בעל משקל שונה במדד INP.

המשתתפים השלימו גם הערכה נוירו-פסיכולוגית לקביעת תפקוד הזיכרון, שפה, מהירות קוגניטיבית ותפקוד מרחבי. על-בסיס מבחנים אלו הם חישבו את המדד הקוגניטיבי הממוצע של כל משתתף.

מהמחקר עלתה קורלציה משמעותית בין מדד INP ובין רמות CRP ו-IL6. באלו עם פחות שנות השכלה תועדו מדדי INP מעט גבוהים יותר. מדד INP היה גבוה יותר באפריקאים-אמריקאים והיספאנים, בהשוואה ללבנים.

מניתוח הנתונים עלה קשר מובהק בין מדד INP ובין תפקוד מרחבי ונפח חומר אפור לאחר תקנון לגיל, מין, מוצא/גזע, מצב APOE4, צריכה קלורית, מדד מסת גוף ותחלואה וסקולארית.

החוקרים קבעו כי נפח קטן יותר של החומר האפור עשוי לסייע בהבנת הקשר בין צריכת חומרי תזונה דלקתיים יותר ובין תפקוד ראיה מרחבית גרוע יותר.

מתוך כנס ה-AAIC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה