משקאות ממותקים עם חלבונים מגבירים צבירת שומן בגוף (BMC Nutrition)

שילוב ארוחה עתירת חלבונים עם משקה ממותק עשוי להיות שילוב לא-בריא במיוחד, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש, שפורסם בכתב העת BMC Nutrition. מהמחקר עלה כי שתיית משקאות ממותקי-סוכר עם מוצרי מזון דוגמת בשר וגבינה עשויה לעודד אגירת שומן בגוף וכן לעודד תחושת כמיהה למאכלים מלוחים.

החוקרים מארצות הברית מצאו כי כשליש מהקלוריות הנוספות עקב צריכת משקאות ממותקי-סוכר אינן נשרפות בסופו של דבר, פחות שומן מהמזון מפורק ע”י הגוף ופחות אנרגיה נדרשת לעיכול הארוחה. הם מציעים כי תהליך זה עשוי להוביל את הגוף לאחסן יותר שומן.

הממצאים מבוססים על מחקר שכלל 13 גברים ו-14 נשים, כולם בעלי משקל תקין, בגיל ממוצע של 23 שנים. כל המשתתפים בילו שתי תקופות בנות 24 שעות בתא מטבולי ייעודי, שכלל מערכת סגורה המאפשרת העברת מגשי אוכל וחומרים אחרים פנימה והחוצה. התא הסגור איפשר למדענים להעריך את ההשפעה של שינויים תזונתיים על הוצאה אנרגטית ואופן עיבוד חומרי תזונה ע”י הגוף.

במחזור אחד, המשתתפים יבלו ארוחת בוקר וצהריים שכללו 15% חלבונים לאחר צום בלילה הקודם. בביקור השני הם קיבלו שתי ארוחות הכוללות 30% חלבונים לאחר צום. הסדר בו ניתנו שתי רמות החלבונים נקבע באקראי.

כל הארוחות תוכננו לספק 17 גרם של שומנים ו-500 קלוריות שאינן ממשקאות. העליה בחלבונים אוזנה ע”י ירידה בפחמימות. ההבדל העיקרי היה בכך שהנבדקים שתו משקה ממותק-סוכר עם אחת הארוחות ומשקה לא-ממותק עם הארוחה השניה.

כאשר הנבדקים צרכו יותר חלבונים הם חשו מלאים יותר ונטו פחות לכמיהה למאכלים מלוחים ושומניים. לאחר מתן משקה ממותק-סוכר עם ארוחה מבוססת-חלבונים, שבה הכמיהה למאכלים מלוחים.

מומחים בתחום כותבים כי הממצאים מציעים מנגנון בו צריכת משקאות ממותקים עם ארוחות עשויה להפריע ליכולת הגוף לבקר את הצריכה האנרגטית ובסופו של דבר, להוביל לעליה במשקל.

BMC Nutrition

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה