מה בין צריכת סוכר ובין דיכאון בגברים? (Scientific Reports)

בגברים הצורכים למעלה מ-67 גרם סוכר בכל יום כמות המצויה בשתי פחיות קולה תתכן עליה של כ-23% בסיכון להפרעות מצב רוח בתוך חמש שנים, בהשוואה לגברים הצורכים כמות סוכר קטנה יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Scientific Report.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מבוגרים בבריטניה צורכים כמות סוכר גבוהה כמעט כפליים מהרמה המומלצת , ומחקרים קודמים קשרו בין צריכת סוכר רבה יותר ובין סיכון מוגבר לדיכאון.

במסגרת המחקר השלימו החוקרים מדידות חוזרות של צריכת משקאות ומזונות מתוקים והשלימו הערכה נפשית לבחינת הקשר בין השניים. עם התבססו על נתוני מדגם Whitehall II; מחקר ארוך-טווח שכלל משתתפים בריאים בבריטניה. מבין 10,308 משתתפים שגויסו בשנת 1965, כשני שליש היו גברים וכשליש נשים.

לאחר הגל הראשון של איסוף נתונים, המשיכו החוקרים לאספו נתוני שאלונים ונתונים קליניים כל 2-5 שנים.

במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים את הנתונים שנאספו עד שנת 2013 וכללו משתתפים שדיווחו על צריכת לפחות שמונה פריטים מרשימה של 15 מאכלים ומשקאות מתוקים, דוגמת עוגות, ביסקוויטים, משקאות קלים ותוספת סוכר בקפה או בתה.

המשתתפים סווגו לקבוצות על-בסיס צריכת הסוכר היומית שלהם ממאכלים מתוקים ומשקאות קלים: מעל 67 גרם, בין 39.5-67 גרם, או פחות מ-39.5 גרם. בנשים, הסיווג היה לצריכה מעל 51 גרם, 30-51 גרם ופחות מ-30 גרם.

מהתוצאות עלה כי בגברים בשליש העליון, שצרכו את כמות הסוכר הרבה ביותר (מעל 67 גרם ביום), תועדה עליה של 23% בסיכוי להפרעות פסיכיאטריות נפוצות לאחר חמש שנים, בהשוואה לאלו בשליש התחתון. הממצאים לא היו תלויים בגורמים תזונתיים אחרים,  אורח חיים בריא או מאפיינים סוציו-דמוגרפיים דוגמת מצב משפחתי ורמת שכר.

החוקרים לא הצליחו לזהות קשר דומה בקרב נשים, אך הדבר עשוי לנבוע ממדגם הנשים הקטן במחקר.

החוקרים הצליחו לשלול סיבתיות הפוכה בבסיס הקשר בין צריכת סוכר גבוהה ובין מצב רוח ירוד.

Scientific Reports

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה