משפחה

נתונים חדשים מסייעים בזיהוי ילדים עם דלקת אוזן תיכונה בהם ישנה תועלת לטיפול אנטיביוטי (Pediatrics)

כמחצית מהילדים עם דלקת אוזן תיכונה חדה מחלימים ללא טיפול אנטיביוטי, אך קשה לזהות את הילדים המתאימים למעקב בלבד. כעת, מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך חודש אוגוסט בכתב העת Pediatrics עולה כי בילדים עם בלט חמור של הממברנה הטימפאנית הם אלו הצפויים לתועלת הגדולה ביותר מהטיפול התרופתי.

לזיהוי ילדים המתאימים למעקב בלבד, החוקרים ערכו ניתוח משני מתוכנן של מחקר אקראי ומבוקר שבחן טיפול באוגמנטין או פלסבו למשך שבוע בילדים בגילאי 6-35 חודשים.

שלושה קריטריונים שימשו לאבחנה וזיהוי ילדים מתאימים למחקר. ראשית, נדרש זיהוי נוזל באוזן התיכונה בבדיקה אוטוסקופית, עם לפחות שני ממצאים בממברנה הטימפאנית: בלט, ירידה או העדר תנועתיות, שינוי בצבע או עכירות שאינם עקב הצטלקות, או אזורי אוויר-נוזל.

שנית, לפחות אחד מהסימנים הבאים לדלקת חדה זוהה בממברנה הטימפאנית: אזורי רבדי אריתמה או וסקולאריות מוגברת מעל ממברנה טימפאנית צהובה או בולטת.

לסיום, נדרשה הופעת תסמינים חדים, כולל חום, כאב אוזן או תסמינים נשימתיים.

כשלון טיפול, שהוגדר כתוצא העיקרי, תועד ב-101 מבין 319 ילדים (31.7%). גיל מבוגר יותר (24-35 חודשים; יחס סיכון של 0.53) ושיא טימפנוגרם בכניסה הפחיתו את הסיכון לכשלון טיפול (יחס סיכון של 0.43).

כאשר החוקרים בחנו את הנתונים לפי קבוצת הטיפול, ב-18.6% מהילדים בקבוצת טיפול אנטיביוטי הטיפול התרופתי נכשל, זאת בהשוואה ל-44.9% מאלו בקבוצת הפלסבו.

אף אחד מהסמנים הפרוגנוסטיים לא נקשר עם כשל טיפול בקרב חולים שטופלו באנטיביוטיקה. עם זאת, אחוז ההבדל בנקודות אחוז בשיעורי כשלון טיפול בין טיפול אנטיביוטי ובין טיפול בפלסבו היה הגדול ביותר בקרב ילדים עם בלט חמור של הממברנה הטימפאנית (11.1% לעומת 64.1%), עם מספר נדרש לטיפול של 1.9 מטופלים.

מספר נדרש לטיפול זה נמוך בהרבה מהמספר שהוצג בסקירת Cochrane Review שפורסמה לאחרונה, בה החוקרים סיכמו כי 20 ילדים נדרשים לקבתלת טיפול למניעת כאב שיירי אחד לאחר 2-3 ימים בילדי אחד.

בנוסף, הם מציינים כי לממצאים מנגנון הגיוני, מאחר ובלט הממברנה הטימפאנית נקשר עם חיידקים פתוגניים באוזן התיכונה.

Pediatrics. Published online August 8, 2017

לידיעה בדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Lanadelumab מפחית התקפי אנגיואדמה תורשתית (J Allergy Clin Immunol)

    טיפול ב-Lanadelumab מפחית התקפי אנגיואדמה תורשתית (J Allergy Clin Immunol)

    בחולים עם אבחנה של אנגיואדמה תורשתית תועדה ירידה בשיעור ההתקפים החודשי עם טיפול ב- Lanadelumab, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו כפוסטר במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. לאחר שלושה שבועות, תועדה ירידה של 80% בשיעור התלקחויות אנגיואדמה תורשתית. הניתוח המלא של מחקר EMPOWER בשלב 4 כלל 113 חולים (גיל […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבטיחות של תיקון בקע מפשעתי לפני שחרור מיחידת טיפול […]

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • האם יש עדיפות לשילוב השתלת צואה עם Bezlotoxumab למניעת הישנות קלוסטרידיום דיפיצילי בחולים עם מחלת מעי דלקתית? (Am J Gastroenterol)

    האם יש עדיפות לשילוב השתלת צואה עם Bezlotoxumab למניעת הישנות קלוסטרידיום דיפיצילי בחולים עם מחלת מעי דלקתית? (Am J Gastroenterol)

    למרות שמשלב השתלת צואה (Fecal Microbiota Transplantation, או FMT) עם Bezlotoxumab מהווה משלב נסבל היטב בחולים עם מחלת מעי דלקתית וזיהום חוזר בקלוסטרידיום דיפיצילי, אין תועלת ברורה למתן הטיפול המשולב בהשוואה להשתלת צואה בלבד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. החוקרים השלימו מחקר אקראי ומבוקר-פלסבו שכלל 61 חולים עם […]

  • תוצאות מאכזבות ל-Benralizumab לטיפול באורטיקריה כרונית ספונטנית (Br J Dermatol)

    תוצאות מאכזבות ל-Benralizumab לטיפול באורטיקריה כרונית ספונטנית (Br J Dermatol)

    מנתונים ממחקר בשלב 2b שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה כי טיפול ב- Benralizumab הביא לירידה כמעט מלאה בספירת אאזנופילים בדם בחולים עם אורטיקריה כרונית ספונטנית, אך למרות זאת, לא תועד שיפור קליני משמעותי בחולים אלו בהשוואה לפלסבו. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אורטיקריה כרונית ספונטאנית הינה מחלת עור אוטואימונית מגבילה, ששכיחותה נעה […]

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.