משפחה

האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים ממליצה על חיסון יילודים כנגד HBV בתוך 24 שעות מהלידה (Pediatrics)

המלצות חדשות מטעם ה-AAP (American Academy of Pediatrics) תומכות במתן מנה ראשונה של חיסון כנגד HBV (Hepatitis B Virus) ליילודים במצב יציב ובמשקל של לפחות 2,000 גרם, בתוך 24 שעות מהלידה.  המלצה זו תומכת בהמלצת ה-CDC משנת 2016 בנושא.

המומחים מסבירים כי בבסיס ההמלצה עומדת ההבנה עדיין ישנם מקרים של הדבקה פרינטאלית ב-HBV בארצות הברית, עם עד 1,000 מקרים חדשים בכל שנה.

השיעור הגבוה של תלות באופיואידים באזורים רבים במדינה תרם לתחושת הדחיפות וזו אחת הסיבות לשינוי ההמלצה.

ההמלצה לחיסון יילודים כנגד HBV מקובלת מזה מספר שנים והחידוש בהצהרה הנוכחית נוגע לתמיכה במתן החיסון במהלך 24 השעות הראשונות לאחר הלידה. בנוסף, המומחים קוראים לבני המשפחה להקפיד על כך. בעבר, ההמלצה הייתה לחסן לאחר 24 שעות או בעת השחרור מבית החולים, כך שחלק מהיילודים לא קיבלו את החיסון לפני גיל 2-3 ימים. כעת, הם מסבירים כי להערכתם יש להקפיד על קבלת החיסון במהלך היממה הראשונה לחיים, כל עוד משקל היילוד הינו לפחות 2 ק”ג והוא יציב רפואית.

ההמלצה קובעת כי במידה וידוע כי האם רגישות לאנטיגן HBsAg (Hepatitis B Surface Antigen), אזי על היילוד לקבלת הן את החיסון והן Hepatitis B Immune Globulin בתוך 12 שעות מהלידה, ללא תלות במשקל הלידה. ביילודים לאימהות שהן שליליות ל-HBsAg מומלץ מתן החיסון בתוך 24 שעות מהלידה, במידה ומשקל הלידה הינו לפחות 2,000 גרם. במידה והאם שלילית ל-HBsAg ומשקל היילוד בלידה קטן מ-2,000 גרם, אזי מומלץ מתן החיסון בגיל חודש כחלק ממשטר החיסונים האוניברסאלי או בעת השחרור מבית החולים, לפי המוקדם מבין השניים.

כאשר מצב ה-HBsAg של האם אינו ידוע, על היילוד לקבל את החיסון בתוך 12 שעות מהלידה, ללא תלות במשקל הלידה. בהמשך מומלץ מתן Hepatitis B Immune Globulin בתוך שבעה ימים או בעת השחרור מבית החולים (לפי המוקדם מבין השניים) בילדים במשקל לידה של לפחות 2,000 גרם, או בתוך 12 שעות במידה ומשקל הלידה נמוך יותר.

עם משטר חיסונים זה, לאחר השלמת סדרת החיסונים כנגד HBV, שיעור הזיהומים הפרינטאליים נע בין 0.7-1.1%. לחיסון לבדו יעילות של 75-95% במניעת הדבקה פרינטאלית במידה וניתן בתוך 24 שעות מהלידה.

Pediatrics. 2017;140:e20171870

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה