סיכון נמוך לתופעות לוואי לאחר חיסון חוזר בילדים (Pediatrics)

במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים כי חיסון חוזר בילדים שפיתחו תופעות לוואי בדרגה קלה-עד-בינונית לאחר חיסון ראשוני הינו בטוח, אך לא כך הדבר במקרים בהם הילדים פיתחו תופעות לוואי חמורות לחיסון הראשון.

החוקרים כותבים כי כאשר הילדים פיתחו פרכוסים, תסמינים דמויי-אלרגיה, או בעיה רפואית אחרת לאחר חיסון, הורים ורופאים חוששים בצדק מפני הישנות התסמינים עם מינונים חוזרים של החיסון וחומרת התסמינים במקרים אלו.

להערכת הנושא השלימו החוקרים סקירת ספרות וזיהו מאמרים בשפה אנגלית וצרפתית, שפורסמו בין 1982-2016. הם בחרו 27 מחקרים תצפיתיים ושני מחקרים אקראיים ומבוקרים לסקירה. 18 מחקרים כללו רק ילדים מתחת לגיל 18 שנים כולל 12 שכללו ילדים מתחת לגיל 6 בלבד. שלושה מחקרים כללו מבוגרים בגילאי 18 שנים ומעלה ושמונה כללו ילדים ומבוגרים.

בקרב אלו שקיבלו חיסון חוזר לאחר תופעת לוואי בעקבות החיסון הראשוני, כולל 398 חולים עם אירוע של היפטוניות עם תגובה ירודה, 133 שפיתחו תגובה אנפילקטית ו-60 עם הופעת פרכוסים היארעות אירועים חריגים נעה בין 0-0.8%.

אירועים דמויי-אלרגיה דוגמת אורטיקריה, פריחה עורית, אנגיואדמה, קוצר נשימה, צפצופים, צרידות, הסמקה, או טכיקרדיה תועדו ב-30 מבין 594 חולים לאחר חיסון חוזר, בעוד שהישנות חום תועדה בעד 84% מבין 836 המטופלים לאחר חיסון חוזר, בתלות בחיסון ומספר המנות שניתנו.

בקרב ילדים עם נפיחות גפה משמעותית לאחר המנה הרביעית של חיסון דיפתריה-טטנוס-שעלת, הישנות אירועים חריגים הייתה גובהה יותר כאשר המינון החמישי כלל את האנטיגן המלאה (78%), בהשוואה לתכשיר עם אנטיגן מופחת (53%).

החוקרים כותבים כי המחקרים כללו מספר קטן של חולים והחולים שפיתחו אירועים חריגים חמורים לאחר חיסון, לעיתים קרובות לא קיבלו חיסון חוזר.

כמעט בכל המקרים, התועלת של חיסון חוזר להגנה על הילד מפני מחלה מסכנת-חיים עולה משמעותית על הסיכונים הכרוכים במתן החיסון.

Pediatrics 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Lanadelumab מפחית התקפי אנגיואדמה תורשתית (J Allergy Clin Immunol)

    טיפול ב-Lanadelumab מפחית התקפי אנגיואדמה תורשתית (J Allergy Clin Immunol)

    בחולים עם אבחנה של אנגיואדמה תורשתית תועדה ירידה בשיעור ההתקפים החודשי עם טיפול ב- Lanadelumab, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו כפוסטר במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. לאחר שלושה שבועות, תועדה ירידה של 80% בשיעור התלקחויות אנגיואדמה תורשתית. הניתוח המלא של מחקר EMPOWER בשלב 4 כלל 113 חולים (גיל […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה