הערכת פרופיל הסיכון הקרדיווסקולארי של חולי לופוס (Lupus Sci Med.)

במאמר שפורסם בכתב העת Lupus Science & Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חלק גדול מהחולים עם לופוס מצויים בסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם, כאשר בהערכת הפרופיל הקרדיווסקולארי לוקחים בחשבון משתנים הקשורים למחלה האוטואימונית.

מטרת המחקר הייתה לקבוע את השכיחות של סיכון קרדיווסקולארי גבוה בקרב חולי לופוס, על-פי מחשבוני סיכון שונים, ולאפיין את החולים בסיכון גבוה.

החוקרים השלימו מחקר חתך להערכת הסיכון הקרדיווסקולארי על-בסיס מדד פרמינגהם (Framingham Risk Equation) ומדד SLE (SLE-specific CVD Risk Equation) על-בסיס נתונים ממדגם יחיד. מאפייני החולים שזוהו כבעלי סיכון גבוה לפי מדד SLE בלבד נבחנו אל מול המדדים שזוהו לפי מדד פרמינגהם.

מדגם המחקר כלל 146 חולים; מהם 22 (15%) ו-44 (30%) מהחולים הוגדרו כחולים בסיכון גבוה לפי מדד פרימנגהם ומדד SLE, בהתאמה. בחולים שסווגו כסיכון גבוה לפי מדד SLE, אך לא לפי מדד פרמינגהם, תועדה שכיחות נמוכה יותר של גורמי סיכון מסורתיים ושכיחות גבוהה יותר של נשים (81% לעומת 50%), גיל צעיר יותר (גיל ממוצע של 54 לעומת 69 שנים) ולחץ דם סיסטולי נמוך יותר (132 לעומת 143 מ”מ כספית). מבין החולים שהוגדרו בסיכון גבוה, רק חלק קטן קיבלו טיפול ליעד איזון לחץ דם ופרופיל שומנים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי יש להקפיד על הערכה זהירה של הסיכון למחלות לב וכלי דם בחולי לופוס והתאמת הטיפול לפי הצורך בחולים אלו.

Lupus Sci Med. 2017;4(1) 

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה