המלצות להתאמת מינון אלופורינול בטיפול בחולי גאוט (Ann Rheum Dis)

מרבית החולים עם גאוט, כולל אלו עם ליקוי בתפקוד הכלייתי, עשויים לסבול מינונים גבוהים של אלופורינול מאלו המותאמים לפי פינוי קריאטינין, להשגת ושמירת רמות חומצה אורית בטווח היעד, כך טוענים חוקרים מניו-זילנד, במאמר שפורסם בכתב העת Annals of the Rheumatic Diseases.

החוקרים בחנו את הנתונים בשלב הארכה בתווית-פתוחה במטרה לבחון את היעילות והבטיחות של העלאת מינון אלופורינול להשגת רמות חומצה אורית בטווח היעד בחולי גאוט, כולל אלו עם מחלת כליות כרונית.

בדיווח המקורי שפורסם מוקדם יותר השנה, החוקרים ציינו כי מינון יומי של 800 מ”ג מאושר לשימוש בארצות הברית, אך נדיר למצוא מטופלים הנוטלים מעל 300 מ”ג ביום, בשל חשש מפני תופעות לוואי. אחת התופעות הלוואי הללו, תסמונת רגישות-יתר נדירה, נפוצה יותר בחולים עם מחלת כליות כרונית, כך שההמלצות האירופאיות קבעו מינון מקסימאלי המבוסס על פינוי קריאטינין.

המשתתפים שהשלימו את 12 החודשים הראשונים של מחקר אקראי-מבוקר המשיכו למחקר הארכה בן 12 חודשים. המשתתפים שחולקו להמשך טיפול במינון הנוכחי לאורך 12 החודשים הראשונים החלו העלאת מינון אלופורינול בחודש האחרון במידה וריכוז חומצה אורית בדם עמד על 6 מ”ג/ד”ל ומעלה (ביקורת/העלאת מינון). משתתפים בקבוצת העלאת מינון שהשיגו את יעד חומצה אורית בדם המשיכו באותו מינון אלופורינול (העלאת מינון/העלאת מינון). התוצאים העיקריים כללו ירידה בחומצה אורית בדם ואירועים חריגים לאחר 24 חודשים.

השינוי הממוצע בריכוז חומצה אורית בדם לאחר שנה עד לאחר שנתיים עמד על 1.1- מ”ג/ד”ל באלו שהיו תחילה בקבוצת הביקורת ולאחר מכן בקבוצת העלאת מינון (ביקורת/העלאת מינון) ועל 0.1 מ”ג/ד”ל באלו שהיו בקבוצת העלאת מינון ב-12 החודשים הראשונים וגם ב-12 חודשי הארכת המחקר. החוקרים זיהו ירידה מובהקת סטטיסטית בשתי הקבוצות באחוז החולים עם התלקחות גאוט בחודש שלפני החודש ה-12 וה-24, בהשוואה לתחילת המחקר וכן ירידה בגודל הנגעים לאורך 24 חודשים, אך ללא הבדלים בין הקבוצות.

מספר האירועים החריגים והאירועים החריגים החמורים היה דומה בשתי הקבוצות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מרבית החולים עם גאוט סובלים מינונים גבוהים יותר של אלופורינול מאלו המותאמים לקצב פינוי קריאטינין ומשיגים ושומרים על יעד חומצה אורית בדם. העלאה איטית של מינון אלופורינול אפשרית גם בחולים עם ליקוי כלייתי.

Ann Rheum Dis 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה