משפחה

באילו מקרים יש מקום לתגר אספירין או נסיון דה-סנסיטזציה? (Curr Opin Allergy Clin Immunol)

במאמר שפורסם בכתב העת Current Opinion in Allergy and Clinical Immunology מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי דה-סנסיטיזציה לאספירין נדרשת בחולים עם מחלת עורקים כלילית והיסטוריה של תגובת רגישות-יתר לטיפול. היעילות של דה-סנסיטיזציה זו וטיפול רציף בחולים עם NERD (Nonsteroidal anti-inflammatory drug-Exacerbated Respiratory Diseases) הוכחה במחקרים רבים. עם זאת, דרושים קריטריונים משותפים לבחירת המועמדים לתגר/דה-סנסיטיזציה של אספירין.

החוקרים מסבירים כי השימוש באספירין הוכח כמפחית תחלואה ותמותה על-רקע מחלת עורקים כלילית. ישנה הסכמה כללית בנוגע ליעילות אספירין כטיפול למניעה שניונית של מחלת עורקים כלילית ומכאן חשיבות דה-סנסיטיזציה של התרופה בחולים עם מחלת עורקים כלילית והיסטוריה של תגובת רגישות יתר לתרופה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הגישה הנוכחית לתגר אספירין ו/או דה-סנסיטיזציה בחולים עם היסטוריה של תגובות רגישות-יתר, בפרט באלו עם מחלות לב וכלי דם.

מחקרים קודמים הוכיחו כי בחולים עם מחלת עורקים כלילית, כולל אלו עם תסמונת כלילית חדה, ניתן לבצע בבטחה ניסיון תגר ו/או דה-סנסיטיזציה עם מינון נמוך של אספירין. לאחרונה פורסמו תרשימי זרימה בנוגע לפרוצדורות דה-סנסיטיזציה/תגר של אספירין בחולים עם מחלת עורקים כלילית והיסטוריה של תגובות רגישות-יתר לאספירין.

דה-סנסיטיזציה של אספירין וטיפול רציף באספירין מהווים אפשרות יעילה בחולים עם עדות ל-NERD עם סינוסיטיס או אסתמה שאינם מאוזנים באופן אופטימאלי, או בחולים הנדרשים למספר ניתוחים חוזרים להסרת פוליפים.

Curr Opin Allergy Clin Immunol. 2017;17(4):247-254

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה