לקפאין אין השפעה על תסמינים מוטוריים בחולי פרקינסון (Neurology)

חשיפה לקפאין במינון מקביל לשלוש כוסות קפה ביום לא הובילה לשיפור בתסמינים מוטוריים בחולי פרקינסון, כך עולה מתוצאות מחקר, שפורסמו בכתב העת Neurology.

מטרת המחקר הייתה לבחון את ההשפעות של קפאין על חולי פרקינסון. לצורך כך, החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי שכלל חולים עם מחלת פרקינסון במשך 1-8 שנים, בשלב IIII, תחת טיפול תסמיני יציב. המשתתפים חולקו באקראי לקפאין במינון 200 מ”ג פעמיים ביום, לעומת קפסולות פלסבו תואמות למשך 6-18 חודשים. השאלה המרכזית הייתה אם ההשפעה על מדדים מוטוריים אובייקטיביים שונה לאחר שישה חודשים. תוצאים משניים כללו בטיחות וסבילות, תסמינים מוטוריים, שינויים מוטוריים, הפרעות שינה ותסמינים לא-מוטוריים, תפקוד קוגניטיבי ואיכות חיים.

מדגם המחקר כלל 61 חולים שנחשפו לקפאין ו-61 חולים בקבוצת הפלסבו. קפאין נסבל היטב ושכיחות תופעות לוואי הייתה דומה לקבוצת הפלסבו.

החוקרים מדווחים כי לא תועד שיפור בתסמינים מוטוריים (התוצא העיקרי של המחקר) עם טיפול בקפאין לעומת פלסבו. בדומה, הערכת תוצאים משניים לא הדגימה שינוי בסימנים או תסמינים מוטוריים בכל נקודת זמן ולא זוהה הבדל באיכות החיים של החולים. יש לציין כי זוהה שיפור קל בישנוניות במהלך ששת החודשים הראשונים, כאשר ההבדל נחלש עם הזמן.זוהתה עליה קלה בדיסקינזיה עם קפאין והחשיפה לקפאין לוותה במדדי תפקוד קוגניטיבי נמוכים יותר.

החוקרים מסכמים וכותבים כי קפאין לא הוביל לשיפור בעל חשיבו תקלינית בביטויים מוטוריים של מחלת פרקינסון.

Neurology. Published online September 27, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה