משפחה

חיסון אימהי כנגד שעלת מלווה בשכיחות נמוכה יותר של המחלה בקרב היילודים (Clin Infect Dis)

חיסון אימהות כנגד שעלת במהלך ההיריון עשוי למנוע 9 מבין 10 מקרים חמורים של זיהום נשימתי זה בתינוקות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מארצות הברית, אשר פורסמו במהלך חודש ספטמבר בכתב העת Clinical Infectious Diseases.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים נתונים אודות 251 יילודים שפיתחו שעלת לפני גיל חודשיים וקבוצת ביקורת שכללה 537 תינוקות ללא הזיהום החיידקי בגיל צעיר. מרבית הנשים קיבלו את החיסון בטרימסטר השלישי להיריון.

החוקרים העריכו כי מתן מנת דחף של חיסון Tdap (Tetanus, Diphtheria, Acellular Pertusis) לנשים הרות מנעה כ-78 מקרים של שעלת בתינוקות שלהן מבין כל 100 נשים מחוסנות. היקף היעילות של החיסון עמד על 90% כאשר החוקרים בחנו רק מקרים חמורים שדרשו אשפוז.

כאשר הנשים קיבלו את מנת החיסון בטרימסטר השני להיריון, יעילות החיסון עמדה על 64%. מהערכת יעילות החיסון בנקודת זמן כלשהי לפני ההיריון עלה כי יעילות החיסון במניעת שעלת ביילודים עמדה על 51%.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי חיסון כנגד שעלת בטרימסטר השלישי להיריון הינה גישה יעילה מאוד במניעת זיהומים בתינוקות בגיל צעיר מדי לקבלת החיסון בעצמם. הממצאים מצטרפים לבסיס העדויות התומך במתן החיסון במהלך ההיריון להגנה על היילודים מפני שעלת בחודשים הראשונים לחייהם, תקופת זמן בה היילודים מועדים יותר למחה חמורה או אף קטלנית.

Clin Infect Dis 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה