התועלת של חסימת ציר רנין-אנגיוטנסין לאחר TAVI (מתוך Heart)

במאמר שפורסם בכתב העת Heart מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חסימת ציר רנין-אנגיוטנסין לאחר פרוצדורת TAVI (Transcatheter Aortic Valve Implantation) מלווה בנסיגה גדולה יותר במדד LVMI (Left Ventricle Mass Index) והפחתת שיעורי תמותה מכל-סיבה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרטרופיה של חדר שמאל לאחר פרוצדורת TAVI בשל היצרות מסתם הוותין מלווה בתוצאות קליניות ירודות. עם זאת, הטיפול התרופתי האופטימאלי לאחר פרוצדורות אלו עדיין אינו ידוע. כעת הם ביקשו לבחון את ההשפעה על חסימת ציר רנין-אנגיוטנסין על היפרטרופיה של חדר שמאל ותמותה של חולים לאחר TAVI.

בתקופה שבין אוקטובר2013 ועד אפריל 2016 אספו החוקרים נתונים אודות 1,215 חולים שהשלימו פרוצדורת TAVI. המדגם סווג לפי טיפול לאחר הפרוצדורה במעכבי ציר רנין-אנגיוטנסין עם מעכבי ACE או ARB. קבוצת הטיפול כללה 371 חולים שניפקו לפחות שני מרשמים במרווח של 180 ימים לאחר TAVI, עם לפחות שישה חודשי מעקב. קבוצת הביקורת כללה 189 חולים שלא קיבלו טיפול במעכבי ACE או ARB לאחר הפרוצדורה.

שישה חודשים לאחר הפרוצדורה, בקבוצת ההתערבות תועדה נסיגה גדולה יותר משמעותית במדדי LVMI, בהשוואה לקבוצת הביקורת (9%- לעומת 2%-). מהנתונים עלה עוד כי שיעורי התמותה המצטברים לאחר שנתיים היו נמוכים יותר משמעותית בקבוצת המטופלים במעכבי ציר רנין-אנגיוטנסין, בהשוואה לקבוצת הביקורת (6.5% לעומת 12.5%). לאחר תקנון לערפלנים אפשריים, הטיפול התרופתי לווה בשיעורים נמוכים יותר משמעותית של תמותה מכל-סיבה (יחס סיכון של 0.45).

החוקרים קוראים להשלים מחקרי פרוספקטיבי, אקראי-מבוקר, לאישור ממצאים אלו.

Heart

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה