הנחיות חדשות בנושא מניעת מוות לבבי פתאומי (Circulation)

איגודי ה-AHA (American Heart Association), ACC (American College of Cardiology) ו-HRS (Heart Rhythm Society) פרסמו הנחיות עדכניות לטיפול במבוגרים עם הפרעות קצב חדריות או חולים בסיכון למוות לבבי פתאומי.

ההנחיות המקיפות מהוות תחליף להנחיות משנת 2006 ומחליפות חלק מההמלצות משנת 2008 בפרט אלו הנוגעות להתוויות להשתלת ICD (Implantable Cardioverter Defibrillator). כמו כן, ההנחיות הללו מהוות עדכון להמלצות למניעת מוות לבבי פתאומי מטעם ה-ACCF/AHA משנת 2011 לאבחנה וטיפול בקרדיומיופתיה היפרטרופית.

בטיפול בחולים עם הפרעות קצב חדריות או בסיכון למוות לבבי פתאומי, ההנחיות מייעצות לרופאים לאמץ גישת תהליכי קבלת החלטות משותפים, הכוללות את יעדי המטופל, העדפותיו וערכיו.  עוד מומלץ כי בחולים עם ICD והיסטוריה של דום לב או הפרעות קצב חדריות ממושכות בהם נדרשת הסרת ICD (למשל עקב זיהום), התקן WCD (Wearable Cardioverter Defibrillator) הינו כלי סביר למניעת מוות לבבי פתאומי.

ההנחיות החדשות מספקות עוד המלצות מפורטות לטיפול במחלות ותסמונות ספציפיות הכרוכות בסיכון מוגבר למוות לבבי פתאומי עקב הפרעות קצב חדריות. המלצה חשובה אחת נוגעת להמלצה ל-ICD כמניעה ראשונית בחולים עם קרדיומיופתיה לא-איסכמית. ההמלצה קובעת כי בחולים אלו, עם אי-ספיקת לב בדרגה 2-4 לפי סיווג NYHA ומקטע פליטה של חדר שמאל של 35% ומטה למרות טיפול תרופתי, מומלץ התקן ICD במידה וצפויה הישרדות משמעותית של מעל שנה אחת. בחולים עם קרדיומיופתיה לא-איסכמית, אי-ספיקת לב בדרגה 1 לפי סיווג NYHA ומקטע פליטה של 35% או פחות תחת טיפול, ניתן לשקול התקן ICD במידה וצפויה הישרדות משמעותית של מעל שנה אחת.

למרות התקדמות רבה בסיווג הסיכון למוות לבבי פתאומי ומניעה וטיפול במוות לבבי פתאומי והפרעות קצב חדריות, עדיין ישנם פערי ידע רבים, בהם:

·       זיהוי חולים בעלי הסיכוי הגבוה ביותר לתועלת של ICD מבין כלל החולים המתאימים להשתלת ICD. השימוש בסמנים חדשים ושילובי סמנים.

·       אפיון חשיבות ICD בתתי-אוכלוסיות של חולים שאינן מיוצגות באופן מספק במחקרים להערכת ICD, כולל חולים בגילאי 80 שנים ומעלה ואלו עם מחלת כליות.

·       פיתוח שיטות לזיהוי וטיפול בחולים בסיכון פרטני גבוה למוות לבבי פתאומי, שאינם מזוהים על-פי הקריטריונים הנוכחיים להשתלת ICD, כולל חולים במרחק של עד 40 ימים מאוטם לבבי.

·       הגדרת חשיבות ICD במסגרת מחקרים פרוספקטיביים בחולים עם קרדיומיופתיה היפרטרופית, ARVC (Arrhytmogenic Right Ventricular Cardiomyopathy), סרקואידוזיס לבבי ומחלות תורשתיות בתעלות לבביות.

·       קביעת הגישה הטובה ביותר לחולים המיועדים להחלפה אלקטיבית של ICD עקב סיום חיי הסוללה, אך עשויים באותה עת להיות בסיכון נמוך לדום לבבי, למשל אם חל שיפור ניכר במקטע הפליטה של חדר שמאל.

Circulation 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אנמיה בדרגה בינונית או חמורה מלווה בעליה משמעותית בהיארעות סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים ותמותה מכל-סיבה, כמו גם אירועי דמם מג’ורי בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הקשר בין […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' רז: הפסקת או לקיחת אספירין במטופלים.

    הטיפ השבועי עם פרופ' רז: הפסקת או לקיחת אספירין במטופלים.

    פרופ’ רז עוסק בהפסקת/לקיחת אספירין במטופלים, ומתייחס למאמר שפורסם לאחרונה ב-JAMA בו נמצא שבמטופלים ללא אינדיקציה לנטילת אספירין, הפסקת הטיפול הביאה לעליה בסיכון לאירועים לבביים, בעוד שהמשך נטילת הטיפול לא נקשרה לעליה משמעותית בסיכון לדימום. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • הבטיחות הקרדיווסקולארית של Romosozumab לעומת אנאלוגים ל-PTH בטיפול באוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

    הבטיחות הקרדיווסקולארית של Romosozumab לעומת אנאלוגים ל-PTH בטיפול באוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

    מנתונים חדשים ממחקר עולם-אמיתי שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי טיפול ב- Romosozumab (איבניטי) לאוסטיאופורוזיס מלווה בסיכון מופחת לאירועים קרדיווסקולאריים, בהשוואה לטיפול באנאלוגים ל-PTH. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Romosozumab הינו נוגדן המשמש לטיפול באוסטיאופורוזיס ובעל תכונות המשפיעות לטובה על בניית עצם. השימוש הקליני ב- Romosozumab מלווה בחשש מפני אירועים […]

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.