משפחה

תוצאות טיפול אמבולטורי סימפטומטי בזיהום ללא-סיבוכים בדרכי שתן תחתונות (BMJ)

כליות שתן

במאמר שפורסם בכתב העת BMJ מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי Diclofenac (אביטרן) הינו טיפול נחות בהשוואה ל-Norfloxacin להקלה על תסמיני זיהום בדרכי השתן ומלווה בסיכון מוגבר לדלקת אגן כליה, למרות שמפחית שימוש בתרופות אנטיביוטיות בנשים עם זיהום לא-מסובך בדרכי שתן תחתונות.

במסגרת המחקר האקראי, כפל-סמיות, שנערך ב-17 מרפאות כלליות בשוויץ, נכללו 253 נשים עם זיהום לא-מסובך בדרכי שתן תחתונות. המשתתפות חולקו באקראי ביחס 1:1 לטיפול סימפטומטי ב-Diclofenac (133 נשים) או טיפול אנטיביוטי ב-Norfloxacin (120 נשים).

התוצא העיקרי היה הפוגה בתסמינים לאחר שלושה ימים (72 שעות לאחר ההקצאה האקראית ו-12 שעות לאחר נטילת תרופת המחקר האחרונה). התוצא המשני העיקרי היה שימוש בכל תכשיר אנטיביוטי (כולל Norfloxacin ו-Fosfomycin) עד 30 ימים.

החוקרים מדווחים כי 72 מבין 133 הנשים שטופלו ב-Diclofenac (54%) ו-96 מבין 120 הנשים (80%) שטופלו ב-Norfloxacin דיווחו על הפוגה בתסמינים לאחר שלושה ימים (הבדל של 27% בסיכון, p<0001 לעדיפות הטיפול האנטיביוטי). חציון הזמן עד הפוגה בתסמינים עמד על ארבעה ימים עם Diclofenac ועל יומיים עם Norfloxacin.

בסך הכל, 82 נשים (62%) בקבוצת הטיפול ב-Diclofenac ו-118 נשים (98%) בקבוצת הטיפול ב-Norfloxacin, נטלו טיפול אנטיביוטי עד 30 ימים לאחר מכן. דלקת אגן הכליה תועדה בשש נשים בקבוצת הטיפול ב-Diclofenac (5%) ואף אחת מאלו בקבוצת הטיפול האנטיביוטי.

BMJ. 2017;359

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה