משפחה

שכיחות דלקת מפרקים בארצות הברית הרבה יותר גבוהה מהמשוער (Arthritis Rheumatol)

מנתונים חדשים עולה כי שיעורי הימצאות דלקת מפרקים בקרב מבוגרים בארצות הברית עשויים להיות גבוהים יותר ב-70% בהשוואה לעולה מהנתונים הזמינים כיום. במאמר שפורסם בכתב העת Arthritis & Rheumatology מדווחים החוקרים כי מהממצאים עולה כי קיימת תת-הערכה ניכרת של נטל המחלה ברמת האוכלוסייה.

החוקרים ביקשו להשלים הערכה מדויקת יותר של היקף דלקת מפרקים באוכלוסיית ארצות הברית, באמצעות הגדרה נרחבת יותר של דלקת מפרקים, אשר כללה דיווח עצמי אודות תסמינים כרוניים הקשורים בדלקת מפרקים.

בגישה זו, נתוני סקר National Health Information Survey לשנת 2015 העידו כי 91.2 מיליון מבוגרים בארצות הברית (36.8%), כולל 61.1 מיליון מבוגרים בגילאי 18-64 שנים, סובלים מדלקת מפרקים.

לצורך ניתוח הנתונים, החוקרים פיתחו מודל ייעודי שהתבסס על הגדרת דלקת מפרקים שתאמה להצעת ה-National Arthritis Data Workgroup: מצב בעל חשיבות קלינית שהוא תסמיני או דורש טיפול מאיש צוות רפואי. דלקת מפרקים הוגדרה בנוכחות אבחנת דלקת מפרקים ע”י רופא; נוכחות כאב או נוקשות סביב מפרק, למעט הגב או הצוואר, במהלך שלושים הימים האחרונים; והופעה ראשונית של תסמינים מעבר לשלושה חודשים.

מבין 33,672 משיבים לסקר, 15.7% מהגברים ו-13.5% מהנשים בגילאי 65 שנים ומעלה דיווחו על תסמיני מפרקים, ללא אבחנת דלקת מפרקים ע”י רופא, כמו גם 19.3% מהגברים ו-16.7% מהנשים בגילאי 18-64 שנים. שיעורי ההימצאות המתוקנים של דלקת מפרקים על-בסיס ההגדרה הנרחבת יותרעמדו על 55.8% בקרב גברים ועל 68.7% בנשים בגילאי 65 שנים ומעלה, ו-29.9% בגברים ו-31.2% בנשים בגילאי 18-64 שנים.

הערכה של הדיוק של קריטריוני המעקב הצביעה על רגישות נמוכה לקריטריון אבחנת דלקת מפרקים ע”י רופא בקבוצת הגילאים 18-64 שנים ורגישות גבוהה לקריטריון הופעת תסמינים בכל קבוצות הגיל והמין, למרות שלקריטריון זה הסגוליות הנמוכה ביותר.

לפיכך, חלק משמעותי מהאוכלוסיה עם דלקת מפרקים (65-80%), שהם בגילאי 18-64 שנים, שאינם מזוהים כחולים בדלקת מפרקים לפי הקריטריון המבוסס על אבחנת רופא בשל רגישות נמוכה, מזוהים ע”י שני הקריטריונים האחרים של כאב מפרקי או נוקשות.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים בנושא.

Arthritis Rheumatol. Published Online November 27, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה