משפחה

הטלרפואה כבר כאן ..ואתם ? /מאת בעז גנזבורג, עורך מדור מנהל ושיווק

לפני כחודשיים בעת ביקור בניו יורק פנה אלי רוני, קרוב משפחה של אשתי ואנליסט בכיר בוול סטריט של ענף התרופות ושאל אם אני יכול להמליץ על אונקולוג  בתחום סרטן השד.

הוא סיפר לי שעמית שלו, ג’רי, אנליסט בתחום ההי טק, שמתגורר בלונדון , פנה אליו לאחר שאמו חלתה בסרטן שד , ולאותו ידיד היו ספקות באשר לטיפול שהוצע לאמו באנגליה, והוא ביקש להתייעץ עם מומחה נוסף, בתשלום כמובן .פניתי לאחת המומחיות המובילות בישראל שהביעה נכונות לשוחח עם אותו ידיד. ואכן לאחר העברת הפרטים התשלום והמידע הספציפי אודות אמו של ג’רי, תואמה ביניהם שיחת סקייפ והייעוץ ניתן עוד באותו היום . ג’רי היה נפעם ומלא התרגשות מהשיחה והייעוץ המקצועי, ובמידה רבה, החרדה והספקות שהיו לו באשר לטיפול שאמו הייתה אמורה לקבל פחתו משמעותית.

ואז בעצם שאלתי את עצמי מדוע שהיכולת ליצירת תקשורת כזו לא תהיה זמינה פשוטה וקלה עבור כל מי שיש לו צורך בהתייעצות כזו ?  וזה הוביל אותנו להקים את אתר דפי הבית שלנו, d-r , שבו כל איש מקצוע בתחום הבריאות (כולל רופאים, תזונאים, רוקחים, פסיכולוגים ,ועוד) יכול למעשה לפתוח “קליניקה וירטואלית” ולהגדיר בה את שעות הקבלה, את העלות לפגישה, כך שכל מטופל רלבנטי יכול לאתר את איש המקצוע ולתאם מולו פגישה שכזו. 

אין לנו ספק שיש ערך עצום לכך שעבור מטופלים הנמצאים במתח, חרדה והתלבטות, בשל אבחנה או טיפול שהוצע להם, תהיה היכולת להגיע בקלות ובזמינות לאיש מקצוע מתאים ולנהל שיחת ווידאו שכזו.

הנה דוגמאות לכמה סיטואציות שבהן שיחת ייעוץ אינטרנטית בווידאו עשוייה להוות פתרון אופטימלי:

·         מטופל עם קשיים בניידות

·         מטופל הנמצא בחו”ל (לאוו דווקא ישראלי)

·         מטופל הזקוק להתייעצות בדחיפות גבוהה יחסית

·         פגישות מעקב עם מטופלים פרטיים (לאחר ניתוח/פעולה או התחלת טיפול תרופתי חדש)

·         בתחומים מקצועיים כמו תזונה ופסיכולוגיה שיחות באמצעות ווידאו עשויות להיות תחליף כמעט מלא לפגישות הרגילות

·         קשיי זמינות של איש מקצוע (בהעדר מרפאה , או במצב שבו התורים מלאים למרפאה הפרטית), ועוד..

מבחינת אנשי המקצוע קיימת כאן גם הזדמנות מצוינת למינוף היכולות המקצועיות. הטכנולוגיה, שמאפשרת את קיום שיחות הייעוץ מכל מיקום שבו נמצא איש המקצוע (כולל כמובן האפשרות להשתמש במכשיר הסמארטפון) , ובכל שעה שמתאימה לו/לה. ע”י כך הופך איש המקצוע, בין אם הוא מנהל מרפאה פרטית או לא, להיות הרבה יותר זמין ונגיש, וזאת מבלי להתפשר על האיכות המקצועית, וכמובן , כל זאת תוך מקסום הפוטנציאל הכלכלי של הידע והיכולות.

קיימים פרסומים מדעיים על השימושים בטלרפואה, לרבות ניתוחי עלות/תועלת (1) שהדגימו פוטנציאל לחיסכון בעלויות. במחקר שפורסם לאחרונה דווח על כך ששימוש בטלרפואה למטופלים עם רגל סוכרתית היה אפקטיבי (2).

נראה אם כן שיש קונצנזוס על כך ששימוש בטלרפואה במקרים בהם אין צורך בביצוע בדיקה גופנית ידנית (במערכת שפיתחנו, על המטופל לאשר כי הוא מודע למגבלה של שיחת ווידאו ולכך שהפגישה אינה כוללת בדיקה גופנית), כשהמידע הרלבנטי מועבר לאיש המקצוע במהלך שיחת הווידאו או לפניה, עשוי להיות מחד שווה ערך לפגישה בקליניקה, ומאידך להשיג את היתרונות של זמינות, נגישות ועלויות, ולהוות מבחינת המטופלים ואנשי המקצוע WIN WIN אמיתי.

האפשרות לפתיחת מרפאה וירטואלית ללא עלות קבועה ניתנת כיום לחברים באיגודים המקצועיים המנוהלים ע”י אי-מד, כחלק מחבילת ההטבות שמקבלים חברי האיגוד, ולמנויי הג’ורנאל קלאב של אי-מד.

אנחנו מאמינים שביחד ניתן יהיה ליצור כאן שינוי שיאפשר להרבה יותר מטופלים ואנשי מקצוע לתקשר ביניהם בצורה מקצועית ויעילה. אם תרצו זאת תהיה תכנית קיצור התורים (לפחות לרפואה פרטית..) של אי-מד…

לעדכון דף הבית/הרשמה הקליקו כאן

מקורות:

1.       Cost-utility and cost-effectiveness studies of telemedicine, electronic, and mobile health systems in the literature: a systematic review., Telemed J E Health. 2015 Feb;21(2):81-5.

2.       The Effect of Telemedicine Follow-up Care on Diabetes-Related Foot Ulcers: A Cluster-Randomized Controlled Noninferiority Trial., Diabetes Care. 2018 Jan;41(1):96-103.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה