משפחה

ועדת סל התרופות אישרה את טכנולוגיית ניטור הסוכר של אבוט, הפריסטייל ליברה, עבור סוכרתיים מסוג 1

מערכת הפריסטייל ליברה המהפכנית מאפשרת לסוכרתיים לנטר את רמות הסוכר באופן רציף ללא צורך בדקירות וכיולים (1)
המכשיר מבוסס על טכנולוגיה פורצת דרך ונכלל בסלי הבריאות של מדינות מובילות הודות לתוצאות מחקר מרשימות ודיוקו המוכח של המכשיר (2)

הבוקר, יום שישי, ה- 29 בדצמבר 2017, הודיעה ועדת הסל כי מערכת הפריסטייל ליברה לניטור סוכר תזכה למימון עבור סוכרתיים מסוג 1. משמעות הדבר היא כי המערכת תהיה זמינה עבור סוכרתיים החל מה- 1 בינואר 2018 דרך קופות החולים.

לדברי גיא גפן, מנכ”ל ובעלים של גפן מדיקל, יבואנית ומשווקת הפריסטייל ליברה בישראל, “מדובר בהישג אדיר עבור כ- 15,000 סוכרתיים מסוג 1 בישראל, וגם באופן אישי עבורי בתור סוכרתי. משרד הבריאות וחברי ועדת הסל קיבלו החלטה אמיצה ששמה במרכז את הטיפול בסוכרת והשקיעו בטכנולוגיה מהפכנית המביאה לשינוי ממשי בניהול הסוכרת. מעתה, כל הסוכרתיים בישראל יכולים לטפל בעצמם בצורה יעילה יותר, ללא הצורך לדקור עצמם 4 פעמים או יותר ביום. יחד עם חברת אבוט, אשר נרתמה לאפשר את המהלך אנחנו נמצאים לפני עידן חדש בו הסוכרתיים בישראל נפרדים מהמחטים ומבינים כי לא ניתן לטפל בסוכרת ללא המכשיר המתקדם והיעיל בעולם דרכו ניתן לנטר את רמות הסוכר בגוף בצורה הטובה ביותר.”
עוד הוסיף גיא כי “אני מבקש להודות לאגודה לסוכרת נעורים, אשר הובילה את המאבק החשוב לקידום שיפור איכות חייהם של הסוכרתיים, מאבק אשר את תוצאותיו ניתן לראות כעת. עד כה היה המכשיר זמין לרכישה באופן פרטי בעלות של כ 600 בחודש, דבר אשר מנע את נגישותה למרבית הסוכרתיים הנדרשים לנטר את רמות הסוכר באופן רציף לאורך חייהם. בצעד זה מיישרת מדינת ישראל קו עם כ- 20  18 מדינות מובילות בעולם שכבר הכלילו את הטכנולוגיה החדשנית בסלי הבריאות. מהיום סוכרתיים בישראל יקבלו גישה למכשור הרפואי המתקדם ביותר.”

מערכת הפריסטייל ליברה הינה טכנולוגיה חדשנית של חברת אבוט, אשר הושקה בישראל לפני כשנה וחצי (יוני 2016). המערכת מבטלת את הקושי הכרוך בדקירת האצבע השגרתית עבור חולי סוכרת ומאפשרת לנטר את רמות הסוכר באופן מדויק וללא צורך בדקירות ובכיולים(1). הדקירה לניטור רמת הסוכר מוחלפת בסיב זעיר שמוחדר לעור ודורש החלפה בכל 14 ימים בלבד. הסיב מנטר את רמות הסוכר בנוזל הבין-תאי והמידע מועבר לחיישן על הזרוע. באמצעות קורא דיגיטלי, מעין שלט מתוחכם, ניתן לסרוק את החיישן ולצפות במידע עדכני הכולל את רמת הסוכר בדם בזמן אמת, היסטוריה של שמונה השעות האחרונות והערכה של רמת הסוכר העתידית.

לארי איידלסון, מכ”ל האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) בישראל: “אנו גאים בהישג, שהינו פרי של שיתוף פעולה עם המועצה הלאומית לסוכרת, חברות הטכנולוגיה וקבוצת המשימה של בוגרים לקידום טכנולוגיות לסל, שהקימה האגודה. יחד, הצלחנו לקבוע סטנדרט חדש בטיפול בסוכרת מסוג 1 בישראל, ולמצב את הטיפול בסוכרת בראש סדר העדיפויות של מערכת הבריאות. בעזרת הפריסטייל ליברה, יוכל מעתה כל סוכרתי בוגר לנטר ביתר יעילות את ערכי הסוכר בעזרת הטכנולוגיה, לשמור על איזון וכך להפחית את הסיכון לסיבוכים”.

לדברי  פרופ’ רם וייס, המנהל הרפואי של האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) בישראל ומנהל חטיבת הילדים, בית החולים לילדים “רות”, מרכז רפואי רמב”ם, חיפה, “מדובר ברגע מכונן עבור בוגרים עם סוכרת מסוג 1 בישראל – משרד הבריאות וועדת הסל השכילו לעשות ולהכניס את הפריסטייל ליברה כטיפול אשר ימומן על ידי המדינה. בדיקות סוכר בדקירת אצבע שייכות לנחלת העבר, הטכנולוגיה של אבוט מהווה פריצת דרך משמעותית ביותר בתחום היכולת בטיפול בסוכרת. היא מהווה תרומה גדולה מאוד לאיכות חיי המטופלים, וגורמת לשינוי חיובי באורח החיים שלהם ובאיזון הסוכרת. בנוסף, היות שהמערכת אוגרת נתונים למשך 90 יום, היא מסייעת לצוות הרפואי לקבל את התמונה המלאה על מצב הסוכרת, ובהתאם לכך לקבל החלטות טיפוליות מותאמות אישית עבור כל מטופל ומטופל”.

סוכרתיים שעושים שימוש במערכת הפריסטייל ליברה, בודקים את רמות הסוכר שלהם בממוצע כ- 15 פעמים ביום. כך על פי שני מחקרים קליניים (3, 4) כולל מחקר שפורסם במגזין המוערך The Lancet, בשילוב עם מידע שנאסף בעקבות השימוש במכשיר בקרב יותר מ- 50,000 סוכרתיים. על פי המחקרים, סוכרתיים אשר בודקים את רמות הסוכר בתדירות גבוהה יותר, סובלים באופן משמעותי מפחות אירועי היפוגליקמיה (רמות סוכר נמוכות) והיפרגליקמיה (רמות סוכר גבוהות) ומצליחים לייצב את רמות הסוכר שלהם באופן יעיל יותר. על כן, השימוש בפריסטייל ליברה, מוביל ניהול יעיל יותר של הסוכרת.

 A finger stick test using a glucometer is required during times of rapidly changing glucose levels when interstitial fluid glucose levels may not accurately reflect blood glucose levels; or if hypoglycemia or impending hypoglycemia is reported by the system; or when symptoms do not match the system readings


 Data on File, Abbott Diabetes Care Inc, Clinical Report: Evaluation of the Accuracy of the Abbott Sensor-Based Interstitial Glucose Monitoring System 2014


 Haak T, Hanaire H, Ajjan R, Hermanns N, Riveline JP, Rayman G. Use of Flash Glucose-Sensing Technology for 12 months as a Replacement for Blood Glucose Monitoring in Insulin-treated Type 2 Diabetes. Diabetes Ther. 2017 Jun;8(3):573-586. doi: 10.1007/s13300-017-0255-6. Epub 2017 Apr 11


 Bolinder J, Antuna R, Geelhoed-Duijvestijn P, Kroger J, Weitgasser R. Novel glucose-sensing technology and hypoglycaemia in type 1 diabetes: a multicentre, non-masked, randomised controlled trial [published online September 12, 2016]. The Lancet. 2016; Haak, T., Hanaire, H., Ajjan, R., Hermanns, N., Riveline, J., & Rayman, G. (2016, February)

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה