משפחה

תרופה להקלה על אי-נקיטת שתן עשויה לסייע בטיפול בהפרעות שינה בנשים מבוגרות (Obstet Gynecol)

תכשיר אנטי-מוסקריני המשמש לטיפול באי-נקיטת שתן מביא לשיפור איכות השינה וכן תסמיני שלפוחית שתן בנשים מבוגרות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, אשר פורסמו במהלך חודש ינואר בכתב העת Obstetrics & Gynecology.

החוקרים השלימו ניתוח משני של נתוני מחקר BRIDGES (Bringing Simple Urge Incontinence Diagnosis and Treatment to Providers), מחקר אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, בן 12 שבועות, להערכת Fesoterodine (טוביאז), תכשיר אנטי-מוסקריני, לטיפול בנשים אמבולטוריות עם אבחנה עצמית של UUI (Urgency Urinary Incontinence).

מדגם המחקר כלל 645 נשים, אשר חולקו באקראי לטיפול ב- Fesoterodine או פלסבו. גיל המשתתפות הממוצע עמד על 56 שנים, 57% דיווחו על איכות שינה ירודה לפי מדד Pittsburgh Sleep Quality Index. תדירות כל אי-נקיטת שתן ו-UUI עמדה על 4.6 ו-3.9 אירועים ביממה, בהתאמה.

לאחר 12 שבועות, בקרב נשים שחולקו באקראי לטיפול ב- Fesoterodine תועדה ירידה גדולה יותר בתדירות UUI, בהשוואה לנשים בקבוצת הפלסבו (0.9 אירועים ביממה) ובתדירות התרוקנות יומית ולילית. בהשוואה לקבוצת הפלסבו, בנשים בקבוצת ההתערבות תועד שיפור גדול יותר באיכות השינה (שיפור של 0.48 נקודות במדד Pittsburgh Sleep Quality Index) עם שיפור גדול יותר במשך השינה וביעילות השינה. ההתערבות לא השפיעה על ישנוניות במהלך שעות היום.

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול תרופתי ל-UUI מלווה בהפחתת תדירות אי-נקיטת שתן ונוקטוריה ושיפור באיכות השינה הכוללת, משך שינה ויעילות שינה.

Obstet Gynecol. Published online January 11, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה