משפחה

שכיחות גבוהה של תחושות שחיקה ודיכאון בקרב רופאים (סקר מאתר מדסקייפ)

מסקר חדש מטעם אתר מדסקייפ, שכלל כ-15,000 רופאים מ-29 התמחויות, עולה כי 42% מהרופאים דיווחו על תחושות שחיקה, כאשר 15% מהנשאלים דיווחו על תחושת דיכאון. מחצית אלו שדיווחו על שחיקה חוו תחושות אלו על-בסיס קבוע.

הרופאים שדיווחו על האושר הגדול ביותר מעבודתם היו רופאי עיניים, אורתופדים, מנתחים פלסטיים ופתולוגים. אלו שהיו הכי פחות שמחים מעבודתם היו רופאי סוכרת ואנדוקרינולוגים, רופאי משפחה, רופאי טיפול נמרץ, פנימאים; ובתחתית הרשימה, קרדיולוגים.

תחושות שחיקה דווחו בשיעורים הגבוהים ביותר בקרב רופאי טיפול נמרץ (48%), נוירולוגים (48%) ורופאי משפחה (47%). בחלק גדול מההתמחויות, 40% ומעלה מהמשיבים דיווחו על תחושות שחיקה. 39% מהאונקולוגים דיווחו על שחיקה. שיעורי שחיקה נמוכים יותר, אם כי עדיין משמעותיים, תועדו בקרב אורתופדים (34%), רופאי עיניים (33%), פתולוגים (32%) ורופאי עור (32%). שיעורי השחיקה הנמוכים ביותר תועדו בקרב מנתחים פלסטיים (23%).

כאשר נבחנו השיעורים הגבוהים ביותר של שחיקה וגם דיכאון, גניקולוגים הובילו את הרשימה (20%). לאחריהם בתור הגיעו רופאי בריאות הציבור ורפואה מונעת, אורולוגים, נוירולוגים ורופאי משפחה. בתחתית הרשימה היו פסיכיאטרים, כאשר רק 8% מהם דיווחו על תחושות שחיקה וגם דיכאון.

נשים נטו יותר לשחיקה מגברים, כמו גם רופאים באמצע הקריירה שלהם, כאשר מחצית מאלו מגילאי 45-54 שנים דיווחו על שחיקה.

בירוקרטיה מוגזמת ועבודת ניירת היו הגורמים העיקריים שתרמו לשחיקה, גורמים שצוינו ע”י 56% מהמשיבים. בילוי זמן רב מדי בעבודה והעדר כבוד מעמיתים, אנשי מנהלה או צוות מוקמו במקום השני והשלישי.

כ-40% מהרופאים דיווחו כי תחושות הדיכאון לא השפיעו על הטיפול שלהם בחולים. עם זאת, כשליש דיווחו כי היו פחות סבלניים ופחות חברותיים עם המטופלים בשל הדיכאון שלהם. מבין המשתתפים, 14% דיווחו על טעויות שייתכן ולא היו מתרחשות אחרת.

המשתתפים נשאלו גם אודות אמצעים להפחתת שחיקה ושיטות התמודדות עם התחושות הללו. מנגנוני ההתמודדות הפופולאריים ביותר כללו פעילות גופנית (50% מהנשאלים) ושיחות עם בני משפחה וחברים. עוד דווח על שינה והתבודדות, האזנה למוזיקה, אכילת ג’אנק פוד וצריכת אלכוהול. חלק קטן מהמשתתפים (פחות מ-3%) דיווחו על שימוש בתרופות מרשם או מריחואנה להתמודדות עם תחושות אלו.

באשר לדרכים למניעת שחיקה, חלק מהמשיבים ציינו מציאת דרך ליהנות מהעבודה, להשאיר את המחשב הנייד בעבודה. הם מציעים להישאר בעבודה עד שעה מאוחרת, במידה ונדרשים לסיים את העבודה, אך כאשר הולכים הביתה, להיות בבית ולא להתעסק עוד בענייני עבודה.

מתוך אתר מדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה