משפחה

פרפור פרוזדורים תסמיני והסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים (Europace)

פרפור פרוזדורים מלווה במגוון רחב של התייצגויות קליניות ולא ברור כיצד תסמיני פרפור פרוזדורים עשויים להשפיע על הפרוגנוזה של החולים. במאמר שפורסם בכתב העת Europace מדווחים חוקרים כי התפתחות תסמינים או תסמינים ממושכים לאחר טיפול תרופתי מלווה בסיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים במהלך שנה אחת לאחר אבחנת פרפור פרוזדורים. סוג פרפור הפרוזדורים, כמו גם תת פעילות של בלוטת התריס, מחלת ריאות חסימתית כרונית ואי-ספיקת לב כרונית נקשרו כולם עם המשך התסמינים למרות טיפול.

מחקר Euro Heart Survey on Atrial Fibrillation כלל 3,607 חולים עם תיעוד של פרפור פרוזדורים ומעקב אודות נוכחות התסמינים. חולים עם עדות לתסמינים בתחילת המחקר סווגו לשתי קבוצות לפי נוכחות (896 חולים) או העדר תסמינים (1,556 חולים) לאחר שנה אחת. בדומה, חולים ללא תסמינים בתחילת הדרך סווגו לשתי קבוצות, אלו שנותרו ללא תסמינים (903 חולים) ואלו עם תסמינים (252 חולים) לאחר שנה אחת.

החוקרים בחנו את הנתונים הדמוגרפיים, כמו גם משתנים קליניים וטיפולים רפואיים, כמנבאים אפשריים של המשך/התפתחות תסמיני פרפור פרוזדורים לאחר שנה אחת. עוד נבחנו הבדלים באירועים קרדיווסקולאריים בין הקבוצות לאחר שנה אחת.

הן המשך תסמינים והן התפתחות תסמיני פרפור פרוזדורים לאחר שנה אחת נקשרו עם סיכון מוגבר לאשפוזים קרדיווסקולאריים, אירועים מוחיים, החמרת אי-ספיקת לב ואירועי תרומבואמבוליזם. סוג פרפור פרוזדורים, היפותירואידיזם, אי-ספיקת לב כרונית ומחלת ריאות חסימתית כרונית נקשרו כולם בסיכון מוגבר לנוכחות תסמינים של הפרעת הקצב לאחר שנה אחת בקבוצות החולים עם עדות לתסמינים בתחילת הדרך.

החוקרים מסכמים וכותבים כי התפתחות תסמיני פרפור פרוזדורים או נוכחות התסמינים לאחר שנה אחת מהטיפול להפרעת הקצב לוו בסיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים.

Europace. 2017;19(12):1922-1929

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה