משפחה

ירידה בתפקוד הכלייתי הינה גורם סיכון לירידה בצפיפות העצם בעמוד שדרה מותני (Menopause)

מתוצאות מחקר חדש מסין עולה כי ירידה בתפקוד הכלייתי הינה גורם סיכון בלתי-תלוי לצפיפות עצם נמוכה יותר בעמוד השדרה המותני עם העליה בגיל של נשים סיניות לאחר-מנופאוזה. במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים החוקרים כי הן קצב הפינוי הגלומרולארי המשוער והן צפיפות העצם באזור עמוד-שדרה מותני הידרדרו באופן פרוגרסיבי עם הגיל.

החוקרים השלימו מחקר חתך מבוסס-אוכלוסיה, אשר כלל 390 נשים בריאות לאחר-מנופאוזה (גיל ממוצע של 63 שנים). הם מדדו את צפיפות העצם בעמוד השדרה המותני באמצעות בדיקת DEXA וחישבו את קצב הפינוי הגלומרולארי המשוער על-בסיס נוסחת CKD-EPI לאסייאתים (eGFR-ASIA), כמו גם לפי נוסחת קריאטינין ו-Cystatin C בדם (eGFR-Scys).

החוקרים מדווחים כי הממצאים הצביעו על קורלציה חיובית בין eGFR-ASIA ובין eGFR-Scys ובין צפיפות עצם נמוכה יותר בעמוד השדרה המותני, לאחר תקנון לערפלנים דמוגרפיים, קליניים והתנהגותיים.

באופן ספציפי, בקרב נשים ברבעון התחתון של eGFR-ASIA תועד סיכוי גבוה יותר משמעותית לירידה תלוית-גיל בצפיפות עצם בעמוד-שדרה מותני (יחס סיכויים של 2.45); יחס הסיכויים בקרב נשים ברבעון הרביעי של eGFR-ASIA עמד על 3.89. נשים ברבעון הראשון שימשו כקבוצת הייחוס להשוואות אלו.

בנוסף, בקרב נשים ברבעון השלישי והרביעי של eGFR-Scys תועד יחס סיכויים גבוה יותר משמעותית להידרדרות צפיפות העצם בעמוד-שדרה מותני (2.47 ו-2.63, בהתאמה), בהשוואה לנשים ברבעון הראשון.

Menopause 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה