מרבית הרופאים בבריטניה תומכים במוות בסיוע רופא (BMJ)

מוות בסיוע רופא (Assisted Dying) אינו חוקי בבריטניה, אך המחלוקת בנושא ממשיכה בימים אלו, כאשר לאחרונה פורסמה סדרת מאמרים בנושא בכתב העת BMJ. חוקרים מלונדון טוענים כי האיגוד המייצג את הרופאים BMA (British Medical Association) אינו מייצג נאמנה את השקפות הרופאים בנושא זה.

ה-BMA התנגד מאז ומעולם למוות בסיוע רופא ולעיתים קרובות מציגים עמדה זו ככזו המשקפת את עמדת הרופאים. עם זאת, מסקר שנערך באוקטובר 2017 בקרב רופאים עלה כי 55% מהנשאלים הסכימו או הסכימו מאוד כי יש מקום להתיר בחוק מוות בסיוע רופא בנסיבות מוגדרות; 43% לא הסכימו ו-2% לא החזיקו בדעה מוגדרת. לכן, יש מקום לשינוי העמדה של ה-BMA ולאמץ עמדה ניטראלית.

אחת המומחיות בנושא התייחס לסקר שנערך בציבור הרחב בשנת 2015 ומצא כי 82% מהנשאלים תמכו באישור בחוק של מוות בסיוע רופא.

החולים הרבה יותר מודעים לנושא כיום והם מודעים לאפשרויות שיש להם לסיים את חייהם ועל רופאים להיות מוכנים יותר.

עם זאת, מן הצד השני של המתרס יש גם כאלו הטוענים כי סיוע למעשי אובדנות של חולים אינו חלק מהתפקידים של רופאים. טענתם היא כי בעיניי החוק, מתן תרופות מרשם לחולים סופניים במטרה לסיים את חייהם הינו צעד השקול לסיוע למעשה אובדני.

אחת החששות בנושא כי חולים פגיעים יפרשו נכונות רופא לסייע להם בתהליך כצעד שמשמעותו כי לדעת הרופא, סיום חייהם הינו הצעד הטוב ביותר עבורם.

עורכת עיתון ה-BMJ פרסמה הצהרה מטעמה בה קבעה כי העיתון תומך באישור בחוק של מוות בסיוע רופא. מרבית הציבור בבריטניה נוטה לטובת הנושא ויש עדויות טובות לפיהן צעד זה פעל היטב בחלקים אחרים בעולם.

BMJ

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה