מטופלים מעוניינים במידע נוסף לפני בדיקות הדמיה (Radiology)

מתוצאות סקר חדש עולה כי 78% מהמטופלים המיועדים לבדיקות הדמיה מדווחים כי לא היה להם את הידע הבסיסי אודות הפרוצדורה לפני הבדיקה עצמה, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Radiology.

החוקרים חילקו שאלונים למטופלים ולמטפלים בשלושה בתי חולים לילדים ושלושה בתי חולים למבוגרים, בשישה אזורים גיאוגרפיים שונים בין ינואר ועד מאי 2015. מטרתם הייתה לבחון את העדפות הנשאלים אודות קבלת מידע בנוגע לבדיקות ההדמיה לפני הפרוצדורה ואיזה מידע היה השימושי ביותר בעיניהם. מבין 1,742 נשאלים, 1,542 השיבו על הסקר (89%).

החוקרים מדווחים כי 52% מהנשאלים חיפשו בעצמם אחר מידע, כאשר מקורות המידע העיקריים כללו מרפאת הרופא שהפנה לבדיקה (34%) ואתרי אינטרנט (31%). מרבית המשיבים היו מעוניינים במידע מהרופא שהפנה אותם לבדיקה, ולא ממטפלים אחרים, ומרביתם (64%) דיווחו כי קיבלו מידע זה בדרך אחרת. מעבר לכך, 21% מהנשאלים העדיפו קבלת מידע ממרכז הבדיקה ורק 9% היו מעוניינים בקבלת המידע מהאדם שביצע את הבדיקה.

באשר לאופן קבלת המידע אודות הבדיקה הצפויה, מרבית הנשאלים (52%) העדיפו שיחת טלפון, רוב האחרים העדיפו תקשורת בין-אישית (37%).

בקרב אלו שהשלימו בדיקת הדמיה בתהודה מגנטית או בדיקות רפואה גרעינית תועד סיכוי גבוה יותר לקבלת מידע לפני הבדיקה (87% מאלו שהופנו ל-MRI ו-83% מאלו שהופנו לבדיקות רפואה גרעינית), בהשוואה לסוגי בדיקה אחרים. עוד זוהה קשר בין רמת השכלה מעט גבוהה יותר ובין סיכוי גבוה יותר לקבלת מידע.

מהתוצאות עולה עוד כי המטופלים מוטרדים יותר מההכנה לבדיקה, מאשר קבלת מידע אודות חשיפה לקרינה.

Radiology. Published online February 13, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה